«Опілля» допомагає у Тернополі першій в Україні соціально-спортивній школі Фонду «Реал Мадрид»

03.01.2019 08:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Вперше в Україні у Тернополі запрацювала соціально-спортивна школа Фонду «Реал Мадрид».  Такі школи успішно існують у майже у 80 країнах світу, а віднедавна і в нашому місті. Про діяльність проекту розповів керівник Ярослав Несторович.

- Пане Ярославе, розкажіть детальніше про ці проекти

- До першого з проектів залучені 110 дітей із соціально незахищених сімей, діти, батьки яких загинули в АТО, діти-сироти. Нашими соціальними працівниками проведено своєрідне «обстеження» таких сімей. Є три локації –на базі 2 школи, на Новому світі, 14 й у Великих Гаях. Діти займаються у групах по 20 учасників. У проекті соціально-спортивна школа Фонду «Реал Мадрид» - це заняття спортом 2 рази в тиждень плюс факультативні – англійська мова, кулінарія, інтелектуальні ігри. Крім цього із дітками займаються волонтери, психологи, організовують для них екскурсії. Також ми співпрацюємо із Тернопільским національним педагогічним університетом імені Володимира Гнатюка, Тернопільським державним медичним університетом і Всеукраїнським товариством Червого Хреста.

null

Решта 30 діток, які не увійшли до цього проекту, займаються в іншому –  «Епіцентр футболу», в якому ми співпрацюємо із тернопільською пивоварнею «Опілля». Тренування проходять у СШ №7. З ними займаються двоє тренерів. «Опілля» оплачує роботу тренерів. Для діток ці занняття безкоштовні, як і форма, екіпірування, які, до речі, ми закупили теж завдяки «Опіллю».

- Чому виникла небхідність залучати дітей соціально незахищених категорій населення до спорту?

- Необхідність у тому, що більшість таких займатися спортом професійно просто не мають можливості. Крім цього, вони більше, ніж діти зі звичайних сімей, потребують підтримки, спілкування. І це не лише спорт, це і різні заходи, заняття із інших дисциплін, також у нас працюють психологи. Наша мета – забрати дітей із «вулиці», розвинути із них сильні особистості, адаптовані в суспільстві. Наші вихованці доглянуті, забезпечені увагою. У нас прекрасний центр зі спортзалом.

І те, що такі проекти потрібні, доводить той факт, що зараз у черзі до нас стоять ще понад сотня дітей. І зараз ми думаємо над тим, щоб розширювати ці проекти, аби мати змогу залучити ще більшу кількість учасників.

- Чи допомагаєте по закінченню проектів тим дітям, у яких виявляєте задатки до футболу?

- Так, для таких дітей ми шукаємо можливість навчання у спеціалізованій футбольній школі, а рекомендації йдуть у футбольний клуб «Реал Мадрид». Тому дітки мають усі перспективи на майбутнє.

- Чи плануєте надалі співрацювати із тернопільською пивоварнею «Опілля»?

- Звичайно, адже «Опілля» - це не лише пиво, а й смачний квас, який полюбляють наші дітки. На нас чекає ще спільний екологічний проект, де діти разом із зірками футболу прибиратимуть місто від пластикових пляшок. Тому хочу подякувати нашому партнеру пивоварні «Опілля» за спіпрацю і підтримку. Також ми запрошуємо до співпраці усіх небайдужих тернополян, які готові нам допомогти.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі