Рецепти гарячого пива від «Опілля», що зігрівають

02.01.2019 19:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Наші пращури вважали, що під час походів краще пити гаряче пиво. Сьогодні ж пиво є доброю основою для вишуканих напоїв для свята, які не поступаються глінтвейну.

Гаряче пиво найбільш традиційний напій під час Різдва у Європі. Однак, Україна також має давню традицію споживання пива саме гарячим. Зокрема, українські козаки у довгих походах споживали пиво саме гарячим. Тоді вважалося, що саме підігріте пиво дає сили. Гаряче пиво використовували як ліки проти кашлю і болю в горлі, причому дуже ефективні. До нашого часу дійшов цікавий рецепт. У гаряче темне пиво додають чверть чайної ложки солі і таку ж кількість перцю. Такий напій, на переконання наших пращурів, сприяє глибокому сну, а отже пришвидшує лікування.

Сьогодні ж традиція частуватися гарячим пивом поступово відновлюється в Україні, особливо у зимовий період. Для того щоб приготувати дійсно смачний і корисний напій, недостатньо просто нагріти звичайне пиво. Гаряче пиво, яке називається пивним глінтвейном, готується за спеціальною рецептурою. До вашої уваги кільки вдалих рецептів гарячого пива.

Класичний рецепт гарячого пива

1 літр світлого пива пива, наприклад «Опілля Корифей» або «Опілля Фірмове», 1–2 ст. ложки цукру, 3–4 бутони гвоздики, дрібка кориці, 3 жовтки, 1 лимон.

Закип'ятити в каструлі пиво разом з корицею, гвоздикою і цедрою одного лимона. Розтерти яєчні жовтки з цукром до утворення піни і влити їх в каструлю з киплячим пивом. Зменшити вогонь, постійно помішувати, поки суміш загусне. Дуже важливо, щоб гаряче пиво знову не закипіло, інакше жовтки зваряться. Загустілий напій зняти з плити і розлити у великі склянки.

Різдвяний пивний глінтвейн

300 мл темного пива, наприклад «Опілля Княже» або «Опілля Портер», дрібка меленого імбиру, 0,5 ч. ложки меленого кардамону, 0,25 ч. ложки меленої кориці, мед.

Пиво підігріти, змішати зі спеціями. Ще раз підігріти, але не доводити до кипіння. Коли злегка охолоне, додати мед.

Спеціальне гаряче різдвяне пиво

1 літр темного пива «Опілля Княже» або «Опілля Портер», 100 г цукру, 250 мл води, 1,5 ст. ложки борошна (без чубка), 250 мл молока, 1 яйце, цедра лимона, сіль.

Цукор і прянощі варити у воді 5 хв, влити пиво, закип’ятити і додати збиті в молоці борошно і яйце. Проварити до загустіння.

Пивний грог

1 літр темного пива «Опілля Княже» або «Опілля Портер»,  3 ложки цукру, цедра з лимона.

Пиво нагріти з цукром і лимонною цедрою. Налити у склянки із зацукрованим краєм (верхній край склянки занурити на 0,5 см спочатку у пиво, потім – у цукор).

Пивний пунш

1 літр темного пива «Опілля Княже» або «Опілля Портер», 25 мл цукрового сиропу, 1 білок, 2 жовтки, тертий мускатний горіх.

Білок збити у піну, додати цукровий сироп і мускатний горіх. Не припиняючи збивання, додати жовтки. Пиво нагріти приблизно до 70 °С, додати яєчну суміш, безперервно помішуючи. Щойно утвориться піна, зняти з вогню і розлити напій.

null

«Гжанець»

1 літр темного пива «Опілля Княже» або «Опілля Портер», 1 ст. ложка меду, 2 ст. ложки малинового соку, по дрібці сушеного меленого імбиру і кориці.

У каструлю влити пиво, малиновий сік, додати спеції і мед. Варити на слабкому вогні, не доводити до кипіння.

Цитрусове «Опілля»

1 літр світлого, наприклад «Опілля Фірмове», «Опілля Корифей» або темного, наприклад«Опілля Княже» або «Опілля Портер”, пива 0,5 скл. апельсинового соку, 1 паличка кориці, 2 бутони гвоздики, 1 ст. ложка меду, по скибці лимона, апельсина та яблука.

У каструлі змішати пиво, сік, спеції, мед, додати фрукти. Нагріти на слабкому вогні, не доводячи до кипіння. Дістати спеції, налити у келихи.

Під час свят рекомендуємо спробувати напої від «Опілля» З цими напоями різдвяні свята будуть справді незабутніми.

Тож, хто не спробував, має змогу відчути новий смак. Є лише одне застереження. Пиво потрібно споживати з розумом і у помірних кількостях. Веселих свят та веселого настрою.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі