Аваков: Ми готові гарантувати безпеку всім кандидатам у президенти

Опубліковано:
1 Січня, 2019

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков запевняє про готовність забезпечити поліцейську охорону кандидатів у президенти під час виборчої кампанії – для їхньої безпеки, а не з метою стеження за ними.

“Ми готові взяти на себе охорону основних кандидатів. Багато з них вважають, що їм цього не треба, бо, мовляв, держава таким чином буде за ними стежити. Але я заявляю: у нас зовсім інші цілі і завдання! Якщо звернуться – ми спрацюємо чесно”,- заявив міністр в ексклюзивному інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

За словами А.Авакова, поліцейська охорона може бути надана кожному кандидату за бажанням, щоб запобігти або не допустити загострення конфліктних ситуацій. “Але це не означає, що поруч з кандидатом топтатиметься дядько з пістолетом. Це означає, що ми будемо контролювати ситуацію, все поле події і зможемо, зокрема, вжити превентивних заходів безпеки в разі необхідності”, – пояснив А.Аваков.

Міністр також розповів, що МВС має оперативну інформацію щодо груп людей, які супроводжують кандидатів у поїздках регіонами.

“Ми розуміємо, хто все це організовує, як це відбувається і навіщо. Побачимо склад злочину – втрутимося. Поки ж у всіх цих попередніх політичних іграх нас непокоїть виключно безпека процесу. І я попереджаю, що поліція буде жорстко реагувати на політичні ігри, що переходять межі безпеки і законності”, – наголосив глава МВС.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #аваков, #безпека, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Президент, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: