Проект про зовнішню та внутрішню святість покажуть у тернопільській галереї «Бункермуз»

28.12.2018 18:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Проект про зовнішню та внутрішню святість покажуть у тернопільській галереї «Бункермуз».

4 січня о 19:00 у тернопільській галереї «Бункермуз» відкриємо проект Михайла Барабаша «Про-СВІТ».

Михайло Барабаш народився в Тернополі, проживає та працює у Львові. Творить на межі різних жанрів: нових медіа, інсталяції, живопису, перформансу, ленд-арту, графічних технік.

— У традиційному сакральному мистецтві тема щирості особливо гостро відчутна, адже часто спостерігаємо спрощення розуміння суті сакрального мистецтва, — мовить Михайло Барабаш. — Поверхнева естетична складова переважає над внутрішнім, глибинним духовним змістом, який часто повністю втрачається.

Проект «Про-СВІТ» складають інсталяція, інтерактивна інсталяція, відео. Аби нав'язати виразні візуальні паралелі, автор використовує у своїх об'єктах дошку, світло свічки та золотий фон, а разом з тим по новому інтерпретує іконографію німбу. Проект пропонує три смислові точки — реальність,  щирість, самопожертва — кожна з яких розвиває основну тему по-своєму. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі