Тернополян навчили, як правильно впроваджувати децентралізацію. Тепер політичноактивні містяни знають, які можливості дає децентралізація, як повинні працювати органи місцевого самоврядування, як регулювати діяльність міських та обласних рад.

У Тернополі завершилося останнє заняття Політичної академії. Курс проходив 3 місяці, коли спікери всеукраїнського масштабу навчали активних тернополян творити зміни у себе вдома, налагоджувати комунікацію між містянами та органами влади, комунікувати з медіа тощо.

null

А децентралізація зараз на часі! Саме тому темою останнього заняття стала децентралізація та як її ефективно впроваджувати у Тернополі. Ключовим спікером Політичної академії став Тарас Хавунка, тренер, керівник “Львівського регуляторного хабу”, автор аналітичних досліджень.

“Коли працюю з людьми, то насамперед озвучую три тези про реформу:

– гарантій успіху децентралізації немає!

– відсутність децентралізації – це шлях в нікуди!

– без спроби реформування успіху не буде!, – коментує спікер.

Децентралізація — закономірна реформа, якщо країна обирає шлях прогресу. Польща, Словаччина, Литва, Латвія, Естонія, скандинавські країни — усі вони пройшли через таку реформу, що дало поштовх економіці, соціальному розвитку цих країн, особливо їхніх сільських територій, – наголошує Іван Кізюк, голова Тернопільської міської організації Української Галицької Партії.

null

В Галицькій Партії переконані, що ми можемо змінювати країну вже сьогодні, не чекаючи вказівок зверху. Ми відкриті до співпраці!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #децентралізація, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #семінар, #тернопіль, #тернопільські новини, #угп
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: