Переконлива перемога: представники БПП «Солідарність» очолили ще дві громади на Тернопіллі

24.12.2018 21:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

На виборах 23 грудня представники БПП «Солідарність» виграли вибори у 52-ох громадах по всій Україні. У двох з них — на території Тернопілля.

Переконливою перемогою кандидатів від «БПП «Солідарність» завершилися вибори до об’єднаних територіальних громад, які відбулися 23 грудня. Кандидати від «БПП «Солідарність» перемогли у 52-ох об’єднаних територіальних громадах по всій Україні (до речі, представники «Батьківщини» перемогли лише у п’яти громадах).

Дві перемоги партійці «БПП «Солідарність» здобули на теренах нашої області: мер Копичинців Павло Лосик підтвердив свої повноваження, набравши понад 60% голосів, а важкі вибори у приміській Білецькій громаді завершилися перемогою Дмитра Малика, який набрав там понад 1700 голосів (близько 40%). До речі, автор брудних провокацій Ігор Яциковський із Радикальної партії посів на виборчих перегонах лише третє місце.

Впевнена перемога у БПП «Солідарність» за результатами 75% оброблених виборчих бюлетенів і щодо результатів виборів депутатів рад ОТГ. У новоутворених громадах по всій  території України представники «Солідарності» здобули ще 370 депутатських мандатів.

Загалом за останні роки «БПП «Солідарність» має стабільну підтримку на всіх виборах. Протягом 2015-18 рр. голови, обрані від “БПП “Солідарність”, очолили 389 громад, або 49,7%. Тенденція перемоги кандидатів від «БПП «Солідарність» зберігається у всіх регіонах України.

При цьому на виборах до ОТГ відпрацьовували брудні технології для застосування на виборах президента. Про це під час брифінгу сказав член Центральної ради Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Сергій Алєксєєв. За його словами, з 10 по 15 грудня у Facebook невідомі особи створили фейкові сторінки начебто районних партійних організацій БПП «Солідарність», де публікували новини з сайту Президента та партійної сторінки у соцмережі, а потім почали розміщувати брехливу інформацію.

«21 грудня на цих фейкових  сторінках почали розміщувати неправдиві заяви щодо наших кандидатів та територіальних партійних організацій. Ми виявили щонайменше в 4 областях такі фейкові сторінки. Переконаний, ця брудна технологія застосовувалась не тільки для зриву цих виборів в ОТГ, а також відпрацьовувалась для застосування перед президентськими виборами», – сказав він.

Ситуацію з брудними технологіями на тернопільських виборах описав народний депутат Тарас Юрик.

«13 грудня 2018 р. в мережі Facebook було створено фейкові сторінки Гусятинської та Тернопільської районних організацій БПП. Сторінки створені з однією метою — дискредитувати кандидатів на виборах в Копичинецьку та Білецьку ОТГ. Наскільки треба бути підлим і лицемірним, аби так обманювати людей. Такі чорні технології, які застосовані проти наших кандидатів, говорять тільки про безсилля їх конкурентів досягти перемоги чесним та відкритим способом.

Друзі, будьте уважними, брехня і підлість піднімає голови! Вірю в наших людей та переконаний, що ті хто став на слизьку стезю обману дістануть гідну оцінку на виборах», — написав він у своєму акаунті соцмережі Facebook.

Юридичний департамент БПП «Солідарність»  відслідковує всі порушення, яким буде надана правова оцінка, в тому числі, і від правоохоронних органів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі