«В Україні може з’явитися ще одна годівниця для чиновників», – Апостол

Опубліковано:
23 Грудня, 2018

Колишній народний депутат України Михайло Апостол вказав на помилку уряду, яка може призвести до того, що в Україні може з’явиться «ще одна годівниця для чиновників». Про це політик написав у соцмережі.

Він нагадав, що 22 грудня завершився процес передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад, які були утворені до 2018 року. Передача розпочалася у лютому цього року і здійснювалася одночасно на всій території України. Всього у поточному році у власність 650 ОТГ було передано понад 1,5 млн га сільгоспземель.

«Що це може дати в грошовому виразі ОТГ, при господарському відношенні до використання цих земель? Переконаний і виходжу з аналізу проведених аукціонів по продажі прав оренди за один гектар, що мінімальна орендна плата в місцеві бюджети громад за 1 гектар може становити 5 тисяч гривень щорічно. А може становити і тисячу гривень, якщо будуть договорняки і ця різниця потоками ітиме в кармани певних осіб і місцевих депутатів», – зазначив екс-нардеп.

 

На думку Апостола, можна додатково отримати мінімум 7,5 млрд гривень щорічно, а можна – в рази менше. І все, практично, законно , якщо не буде встановлено мінімальної орендної плати.

«Уряд не встановив мінімальної орендної плати і це є помилка, яка цю прекрасну ідею децентралізації може просто помножити на нуль», – зазначив він.

Колишній нардеп висловив думку, що в Україні «може з’явитися ще одна годівниця для чиновників, поряд із державними землями, які знаходяться у постійному користуванні різних державних структур».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #апостол, #земля, #мораторій, #реформа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: