«Слоненятко Роні» завітало на грудневу зустріч до тернопільських школярів

Опубліковано:
23 Грудня, 2018

Презентація нової  книжки відомого тернопільського поета-пісняра, казкаря – (світлої пам’яті)  Сергія Сірого «Слоненятко Роні», відбулася у центральній дитячій бібліотеці міста. На зустріч до школярів завітали представники видавництва «Джура», у якому створювалась і народжувалась згадана книга завдяки дружині поета – журналістці Галині Сірій.

Тетяна Тетеря – промоутер «Джури», гортала сторінки чудового яскравого видання і знайомила дітей із сюжетами казок, які зібрались під однією обкладинкою книги-новинки: «Горобець Микитка», «Песик без інтересу», «Білка листоноша». Захоплюючі пригоди разом із екзотичними тваринами далекої Індії та добре знайомими нам чотирилапими і пернатими мешканцями українських широт.  Книжечка вчить добру, любові, чуйності, справедливості, чесності та вмінню знаходити друзів. До слова. Інсценізація «Білки листоноші» відбулась відразу після презентації книги. Про цю подію ми вже писали. В обговоренні ситуації, що склалась довкола розповсюдження дитячої книжки, як такої, взяв участь директор видавництва «Джура» – Василь Ванчура.

– Я прагну передавати дитячий світ так, як бачить його дитина, – каже відома ілюстраторка книг, Леся Носихіна. – Мені було приємно співпрацювати із Галиною Сірою, адже на всі малюнки вона завжди позитивно реагувала. Ця книжечка напрочуд добра, приємна на дотик. У ній цікаві повчальні історії. Мій син легко читав текст навіть без малюнків, йому сподобались всі казкові історії.

Присутні мали нагоду почути пісню про Тернопіль на слова Сергія Сірого, яка справедливо заслуговує на те, щоб бути справжнім пісенним славнем. А казка «Горобець Микитка» прозвучала в авторському виконанні. Працівники бібліотеки познайомили школярів із життєвим та творчим шляхом незабутнього тернопільського поета-пісняра.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дитина, #книга, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: