Унікальний агродрон педагога з Тернопільщини «допомагає» йому на городі

Опубліковано:
22 Грудня, 2018

Петро Головатий  – тернополянин, за фахом вчитель. Впродовж багато літ  утримує садово- городній участок в  поблизу с. Драганівка Тернопільського району. Господар вирощує  на своїх сотках землі картоплю, столові буряки, квасолю, огірки і помідори, капусту і солодкий перець, зелень та інші овочі.  Доглядає  він за фруктовими деревами, плодоягідними кущами.  В пана Петра і ще захоплення з дитинства – механіка, конструювання міні-агрегатів, підсобного садового інвентаря. Не так давно він самотужки змайстрував робота, вже випробував його на практиці цієї осені. Невеличкий електровізок, яким можна, перш за все керувати дистанційно. Петро Головатий назвав його агродроном – сучасним технічним терміном малої авіації.

Спочатку його допоміжна техніка була «взута» в  чотири колеса, що створювало деякі труднощі.  Майстер-умілець переробив агродрон  на два великі колеси,  наростив борти причепа. Тепер його саморобний транспорт не застрягає у ямах, не пробуксовує на  свіжій ріллі, збільшилася не лише ємність кузова, але тоннажність. Працювати стало легше і надійніше.

– Я не ношу повні відра чи господарський кошик, – каже педагог-умілець. – На пульті, що обладнав з дитячої іграшки є кнопка, натискаю і робот сам під’їжджає на метр. Він везе повні відра картоплі чи столового буряка або моркви і капусти. А я закидаю ще овочі, що є на плантації.

Петро Головатий любить проектувати. Його педагогічний агродрон важить сто кілограмів. Основна рама з металевих кутників та арматури, електромотор з автомобіля, зірочки, ланцюги, шестерні з різних марок мотоциклів, акумулятори з електровелосипеда. Багато деталей за власним кресленням виточив сам.

Агродрон допомагає підгортати й викопувати картоплю, транспортувати її та інші овочі й необхідні вантажі. Взимку ним можна возити сніг, органічні  і мінеральні добрива. Зручний і рукам значно легше.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #город, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #робот, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: