На Тернопільщині обрали лауреатів премії Братів Лепких

Опубліковано:
21 Грудня, 2018

15 грудня в приміщенні Тернопільського обласного художнього музею відбулося засідання Громадської ради з присудження Всеукраїнської літературно-мистецької премії ім. Братів Богдана та Левка Лепких за 2018 рік.

За результатами голосування лауреатами премії стали:

– поет, прозаїк, драматург, публіцист, редактор, член Національних спілок письменників, журналістів і краєзнавців України, член НТШ Василь Савчук (Бережани)  — за різножанрові книги останніх років, зокрема «Листки по Липі Золотій», «Блудні будні» (обидві —  2012), «На вечірній кладці» (2014), «Тернинки з глибинки» (2017), «Триесірний Ґеньо з Трої» (2016, 2018) і поему «Краківські ночі Богдана Лепкого» (журнал «Літературний Тернопіль», 2018).

– Колектив укладачів словника «Фразеологізмів у творах Богдана Лепкого» (2010, 2018 — видання 2-е доповнене): 

    • професор Стефанія Панцьо (автор проекту і головний редактор); 
    • професор Тетяна Вільчинська; 
    • доцент Ірина Бабій; доцент Наталія Лісняк; 
    • доцент Ніна Свистун; 
    • кандидат філологічних наук Марія Наливайко; 
    • доцент Тетяна Миколенко; 
    • доцент Наталія Парасін

– головний диригент академічного симфонічного оркестру Тернопільської обласної філармонії, заслужений діяч мистецтв України Мирослав Кріль — за популяризацію української музики, зокрема пісень на слова Братів Лепких та їх улюбленого мелосу і творчу діяльність останніх років.

– художник-живописець Микола Кафтан (м. Тернопіль) — за вагомий внесок у розбудову культурно-мистецького простору Тернопілля, розвиток образотворчого мистецтва, залучення учнівської та студентської молоді до активного творчого життя, популяризацію образів  Богдана Лепкого та учасників Революції Гідності й АТО.

Вручення премії ім. Братів Лепких відбудеться в день Соборності України — 22 січня в приміщенні Тернопільської обласної філармонії.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лауреат, #лепкий, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #премія, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: