Тернопільська малеча перевтілюється у кондитерів та чарівників. Вихованців місцевого дитячого садка навчають випікали печиво. Солодощі планують передати одноліткам у дитячі притулки. Як готують сюрприз до дня Святого Миколая – бачили кореспонденти “5 каналу”.

3-річна Домініка вперше у житті сама спекла печиво. Дівчинка каже, що смаколики готувала для діток, у яких немає батьків.

5-ти річний Устим теж вперше одягнув кулінарний фартух. Вирішив, що печиво оригінальної форми – більш підходить для подарунка. Тож, демонструє вже колекцію випічки.

“Я вибрав ялинку і зірочку, мені ці формочки сподобалися. А також і сердечко”, – пояснює вихованець дитсадка.

Дошкільнята працюють натхненно, адже вихователі їм розповіли про добру справу, яку вони роблять для дітей, які залишилися без тата й мами.

“Навіть дехто з дітей забув формочки. То вони самі ділились, я не ініціювала цього. Вони казали, що ці солодощі побачать маленькі дітки, будуть нас згадувати”, – розповідає вихователька дитсадка Ольга Клюкас.

У благодійній акції взяли участь майже сотня вихованців віком від 2 до 6 років. Загалом діти вимісили 25 кілограмів тіста.

“Таким чином ми виховуємо доброту, милосердя, повагу до ближнього”, – пояснює завідувачка дитсадка Ольга Довбенко.

Виготовлені дітьми солодощі волонтери передадуть у дитячі будинки до Дня Святого Миколая.

Леся Маньковська, Віталій Куземко