«Створення Української Православної Церкви є кроком до незалежності від Московії,» – Василь Лабайчук

Опубліковано:
17 Грудня, 2018

15 грудня відбувся Об’єднавчий собор українського православ’я, на котрому було обрано Патріарха Української Православної Церкви. Ним став Митрополит Переяславський і Білоцерківський Київського Патріархату Епіфаній.

Це обрання було важливим для отримання Томосу, який буде вручений вже 6 січня 2019 року.

“Націоналісти, які в більшості є і християнами, позитивно відносяться як до обрання предстоятеля Автокефальної помісної Православної Церкви України, так і до створення Помісної Церкви. Це є епохальна подія, яку можна прирівнювати до проголошення Акту Незалежності України. Створення Української Православної Церкви є кроком до незалежності від Московії та розриву з нею будь-яких відносин. Однак наразі Церква отримала статус Митрополії. Сподіваємося, що з часом у ході вибудовування дипломатичних відносин Києва та Константинополя, отримаємо статус Патріархії. Цілком є закономірним і обрання саме Епіфанія на місце Глави УПЦ, оскільки він був Патріаршим намісником Філарета,” – коментує цю подію заступник Голови Партії “Правий сектор” Василь Лабайчук.

Слід зазначити, що націоналісти ще з 90-х років боролися за створення справді Української Помісної Церкви. Займалися просвітницькою діяльністю, захищали як фізично, так і юридично громади, які бажали перейти з московської церкви в інші конфесію, зокрема в Київський Патріархат.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лабайчук, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: