Сьогодні до Тернополя прибуде Вифлеємський вогонь миру

Опубліковано:
17 Грудня, 2018

Передача Вивлеємського вогню миру в області відбудеться вже традиційно у Тернополі та у більшості районних центрів з 18 грудня і триватиме до Різдвяних свят, – пише Наш день

Благодатний вогонь передадуть місцевій владі, лікарням, церквам, сиротинцям, навчальним закладам, організаціям-партнерам.
15 грудня Вифлеємський вогонь миру (ВВМ) та добра українські скаути-пластуни отримали в австрійському місті Лінц і привезли до Києва, звідки поширять це символічне світло по усій Україні. Також пластуни передаватимуть ВВМ за межами України по країнах, де є осередки української громади, зокрема Латвії, Сербії, Румунії, Франції, Італії, Німеччини, Канади, США та інших країнах.
Передріздвяну традицію розповсюджувати Вифлеємський вогонь миру започатковано у 1986 році в Австрії. У 1996 традиція завдяки пластунам була запроваджена і в Україні. Щороку з рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх українців, хто чекає світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із Заходу на Схід, єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

Після розгортання військових дій на території України, тема миру набула особливої актуальності. Саме тому Світло миру та добра засвітиться у домівках родин воїнів АТО. Вони матимуть змогу відчути радість і тепло, яке випромінюється з місця народження Ісуса, спокій та впевненість, що пластуни пам’ятають про захисників нашої Батьківщини, які ризикують життям заради нашого майбутнього у незалежній та вільній країні.

Як зазначають у “Пласті”, це вже гарна Різдвяна традиція. “Ми віримо, що цей символічний вогонь дійсно несе любов, добро та мир там, де з’являється. Тому й беремо на себе таку відповідальну місію – його поширення”, – зазначили напередодні координатори передачі Вифлеємського в Тернопільській області.”

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вефлеєм, #вогонь, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пласт, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: