Українська церква об'єдналася

Об'єднавчий собор обрав главу Української церкви. Єпископ УПЦ КП Епіфаній очолив єдину помісну церкву в Україні і отримає томос від Вселенського патріархату.

15.12.2018 17:52   Джерело: news.liga.net
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Сьогодні, 15 грудня, на Об'єднавчому соборі в Києві єпископи обрали главу помісної української православної церкви. Як повідомляють джерела LIGA.net, ним став єпископ Української православної церкви Київського патріархату Єпіфаній.

Всього в соборі брали участь 190 осіб. Найбільше представників УПЦ КП: до складу делегації увійшли 42 архієрея і з ними по одному священику і мирянином. Загалом 126 делегатів. Кожен єпископ УПЦ МП також прийшов зі священиком і мирянином, всього - 30 осіб. Українська автокефальна православна церква підтвердила участь 12 єпископів (разом зі священиками і мирянами - 36 делегатів).

Голосування проходило в два тури.

Тепер Єпіфаній, як було анонсовано раніше, отримає томос про автокефалію помісної української православної церкви.

Пізніше президент Петро Порошенко і голова єдиної української православної помісної церкви Єпіфаній піднялися на сцену біля храму Софії. Президент привітав українців зі створенням єдиної церкви і обранням її предстоятеля.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: news.liga.net  

Коментарі