Аграрна Тернопільщина: У 2018 році трудівники АПК спрацювали на славу

14.12.2018 13:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Ярослав Бачинський

Трудівники аграрно-промислового комплексу Тернопільщини у цьому році спрацювали на славу.- Виробництво внутрішнього продукту сільськогосподарської продукції складає 5,4%. Урожайність склала 55 центнерів з кожного гектара,- каже в. о.директора департаменту агропроомислового розвитку ОДА Володимир Стахів.

На 1 листопада ц.р . аграрії області виробили 2,5- 2,6 млн тонн валового збору зернових культур. Та ВВП на 8,3 млрд. грн, або на 426 млн. грн плюс до показника попереднього року. Все це сталося завдяки постійній модернізації виробництва, новітнім технологіям, широкому і практичному застосуванню на ланах імпортної техніки, професіоналізму тих, хто її високопродуктивно експлуатує, а також нових факторів підвищення продуктивності праці.

АПК області став основною домінантою наповнення бюджетів усіх рівнів, Пенсійного фонду України. Сплачено понад 1 млрд грн податків усіх рівнів. Середня, правда в зарплата в агросекторі області склала 8400 грн. На даний час в основному сільгосппідприємствах завершено осінній комплекс робіт. Правда в деяких домолочують кукурудзу, транспортують з кагатів цукрові буряки на чотири переробні підприємства області. Згідно графіків ще не вивезено з поля 180 тис тонн солодких коренів. На цукрових виробництвах Чорткова, Хоросткова, Збаража та Козови ТОВ «Радехів-цукор» перероблено із сільгосппідприємств та фермерських господарств Тернопільщини 1 млн 312 тис тонн солодких коренів, вироблено 178 тис тонн цукру- піску.

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі