Яценюк та Міністр освіти Гриневич спільно зустрілись зі студентами у Тернополі

Опубліковано:
14 Грудня, 2018

Лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк та Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич 11 листопада перебували у Тернополі та спільно взяли участь у відкритій лекції для студентів ТНЕУ у якості спікерів. Про це інформують спостерігачі ОПОРИ.

Спілкування відбувалось у форматі відкритої лекції. Міністр говорила про важливість професійності майбутніх економістів та фінансистів і радила студентам активно долучатися до міжнародних програм обміну, але після завершення навчання там повертатись в Україну. Про цю подію повідомляються на офіційному сайті ТНЕУ . На інтернет-ресурсі політичної партії «Народний фронт» також розміщено інформаційний матеріал про цей захід, з якого зрозуміло, що колишній прем’єр-міністр України розповідав слухачам про свою діяльність на цій посаді у 2014 році та ділився досвідом.

Фото взято із сторінки ТНЕУ у мережі Facebook.

Окрім того, протягом дня Арсеній Яценюк провів засідання з однопартійцями Тернопільської області. Зауважимо, що лідер партії «Народний фронт» за останні три дні відвідав Луцьк, Львів і Тернопіль.

Цього ж дня Лілія Гриневич, Міністр освіти та науки України, разом із Головою Тернопільської Обласної держадміністрацій Степаном Барною проінспектували Новосільську опорну школу Підволочиського району, оглянувши оновлену матеріально-технічну базу закладу. Інформація про поїздку розміщена на офіційній сторінці Тернопільської ОДА в соціальній мережі Facebook.

Також Лілія Гриневич у рамках свого робочого візиту провела брифінг для журналістів у холі ТНПУ. Вона презентувала порадник для вчителів Нової української школи та коротко розповідала про реформи в освіті. Окрім цього, Міністр освіти та науки України у актовій залі Тернопільського національного педагогічного університету поспілкувалась з представниками освітньої галузі Тернопільщини.

Варто зауважити, що партія «Народний фронт» з листопада місяця веде активну інформаційну кампанію на Тернопільщині. Спостерігачі ОПОРИ фіксують брендовані намети на вулицях міста та розповсюдження партійної газети. Значна частина зовнішньої політичної реклами у області, за візуальною оцінкою представників ОПОРИ, зайнята білбордами цієї ж політичної сили.

«Враховуючи факти пожвавлення інформаційної кампанії політичної партії «Народний фронт», візит Арсенія Яценюка може мати ознаки дочасної передвиборчу агітацію в контексті майбутніх президентських чи парламентських виборів 2019 року. Водночас, участь Лілії Гриневич, яка є Міністром освіти та науки України і водночас членом політичної ради «Народного фронту» (за інформацією із сайту партії), у спільному заході із Яценюком можна розцінювати, як своєрідну підтримку потенційного кандидата у президенти» – зазначає Ольга Галушка координаторка громадського спостереження ОПОРИ за виборами в Тернопільській області.

Нагадаємо також, що згідно зі статтею 31 Закон “Про освіту”, керівництву закладів освіти, педагогічним, науково-педагогічним і науковим працівникам, органам державної влади та органам місцевого самоврядування, їх посадовим особам забороняється залучати здобувачів освіти до участі в заходах, організованих релігійними організаціями (крім закладів освіти, визначених частиною другою цієї статті) чи політичними партіями (об’єднаннями), крім заходів, передбачених освітньою програмою.

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гриневич, #зустріч, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #яценюк
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: