Микола Пилипів, заслужений працівник сільського господарства України: «Аграрний комплекс – локомотив економіки»

13.12.2018 13:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Ярослав Бачинський

Микола Пилипів вже сім років очолював один з найбільш економічно сильних як у промисловості, так і сільському господарстві Гусятинський район. Людина з своїми поглядами та переконаннями, твердий як криця, здібний організатор. Впевнено як господар ступав і ступає по рідній землі, де народився, виріс, а згодом ,здобувши вищу освіту, закінчив інженерно- механічний факультет Кам’янець- Подільського сільськогосподарського інститут( сьогодні Кам’янець- Подільський державний аграрно- технічний університет - прим. Я. Б.) повернувся до отчих окраїн. В 2005 році організував одне з найперших приватних підприємств на Гусятинщині.

Сьогодні ПП «Аркадія»- це понад тисячу пайовиків, орендували земельні частки жителі сіл Клювинці, Оленівки, Гримайліва, Буциків, Кут-Товстого.

null

-Кожний із 140 працівників конкретно відповідає за свою ділянку роботи, від виробничника до керівника,- розповідає Микола Пилипів. Дисципліна, професіоналізм, людяність, вболівання за спільну справу- саме ці якості цінував і цінувати буду. З цих витоків лежить дорога до великих урожаїв, стабільного розвитку свинарства, садівництва, й економічної та фінансової міцності ПП» Аркадія». Курс на новітні технології, сорти й гібриди, обробіток й захист рослин від бур’янів та хвороб рослин постійно підтверджується. Свідченням цього результати цьогорічного господарювання рослинницької галузі поки- що основної у виробничо- трудовій діяльності працьовитого хліборобського колективу. Жнива завершили без втрат, увесь врожай зібрано,заскладовано. На 2-3 відсотка зросла додатково оплата згідно грошової нормативної класифікації землі. У жнивну пору на пшеничних та ячмінних загінках працювало шість зернозбиральних комбайнів німецької марки «КLASS».Цією потужною та високоефективною технікою вміло й старанно зібрали увесь вирощений урожай колоскових,бобових,олійних культур комбайнери Ярослав Бідюх, Роман Сербай, Микола Гутман, Михайло Пиріжок, Сергій Шивернога, Василь Голович. Зокрема, озимого ріпаку- 40 цнт з га, озимої пшениці-80, ярого ячменю-60, гороху- 45, сої-28 цнт з га, кукурудзи сухого зерна- 120 цнт з га.

Добре у цьому році зарекомендували себе нові сорти, які ми ввели у наше зерновиробництво, пшениці «Ребл»,» Практік» видали до 90 цнт з га,- каже головний агроном Ярослав Максимів.- У сезон бурякозбирання якихось труднощів не відчували. на повну потужність працював бурякозбиральний комплекс»Холмер». Й молодці, комбайнери Петро Гутман, Іван Жигало, оператор Роман Сербай, Степан Вітвицький, Ярослав Довгань, оператори Микола Слободян, Іван Грома, комбайнери Андрій Чуфай, Іван Пододвірний,Василь Вітвицький. На сьогодні сільгоспвиробники ПП «Аркадія» мають у своєму розпорядженні 17 тракторів вітчизняного та імпортного виробництва, останнім часом закупили ще два на потреби 45- гектарного фруктового саду. Окремо хочемо відзначити водіїв Андрія Дідича, Віталія Бешковецького, Романа Пелишка,Богдана Задорожного, Олексу Шимкова,Євгена Головка та Ігоря Пододвірного».

Довгий час ПП «Аркадія» українській пивоварні «Оболонь» реалізує якісний і добірний ячмінь для виробництва солоду. Також успішно впровадили семипільну сівозміну. Згідно нею сівозміна, щоб з озимих культур вирощують пшеницю та ріпак. З ярих- ячмінь, сою, горох, кукурудзу. Сіють так, щоб пшениця і кукурудза поверталися на певну площу на третій, а озимий ріпак- на четвертий рік Традиційно засівають однакові площі. Ось такі складові високих урожаїв та плідної праці колективу ПП «Аркадія».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі