Відслужено першу Літургію Вселенського патріархату в Києві (Відео)

На першу архієрейську літургію у ставропігії Вселенського патріархату в Андріївській церкві у Києві вранці 13 грудня прийшли кілька десятків людей.

13.12.2018 12:42   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Літургія розпочалася близько 9:30 на чолі з екзархами Вселенського патріархату.

На початок богослужіння попри снігопад зібралося більше 50 осіб, більшість із яких журналісти.

Напередодні деякі журналісти повідомляли, що прості миряни не зможуть потрапити на літургію – але це виявилось не так.

Серед присутніх були керівник Національного заповідника "Софія Київська" Неля Куковальська, радник президента України Ростислав Павленко, директор департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України Андрій Юраш.

Літургію вели українською мовою.

Оскільки ще триває реставрація Андріївської церкви, частина стін та іконостас покриті захисними завісами та будівельними лісами.

У жовтні президент Петро Порошенко вніс подання до Верховної Ради щодо передачі храму святого Андрія в Києві у користування представників Вселенського патріархату. 18 жовтня депутати підтримали цей законопроект, 7 листопада президент підписав закон. Наприкінці листопада уряд оформив акт передачі приміщень Андріївської церкви у користування Вселенського патріархату.

Андріївська церква є частиною Національного заповідника "Софія Київська".  До передання Вселенській патріархії там служили представники Української автокефальної православної церкви (УАПЦ).

Джерело: Газета Місто

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі