У Ланівцях провели обласний патріотично-мистецький фестиваль «Вставай Сонце». Відбувся він у районному будинку культури. Там виступили відомі зірки, такі як народний артист України Григорій Драпак, заслужений артист України Андрій Підлужний та заслужений артиста України Володимир Трач. Також на сцені виступили молоді таланти району.

«Розпочалось дійство спільним виступом Народного аматорського хору «Барви Волині» районного будинку культури (керівник Світлана Вегера), Народного ансамблю «Народних інструментів» районного будинку культури під керівництвом Тетяни Ковальчук і переможця всеукраїнських та міжнародних фестивалів-конкурсів зразкового художнього ансамблю танцю «Ольвія» Лановецького міського комунального будинку дитячої та юнацької творчості (керівник Ольга Голишева).

Сценічні дійства дарували глядачам гості і наші краяни. Від Лановеччини- дует солістів зразкового художнього ансамблю танцю «Ольвія» у складі Арсена Зубика та Олександри Голюк; переможець всеукраїнських та міжнародних фестивалів-конкурсів народний молодіжний фольклорний ансамбль «Передзвін» комунальної установи «Лановецький районний будинок культури» (керівник- заслужений працівник культури України Софія Рижевська), його солісти – дует у складі Світлани Йордовської та Аліни Саган; солістка комунальної установи «Білозірський будинок культури» Соломія Довгалюк (керівник Григорій Ярмошко); солістка Лановецького міського комунального будинку дитячої та юнацької творчості, переможниця всеукраїнських та обласних фестивалів-конкурсів Яна Вознюк (Керівник Ліна Смолій); учениця Лановецької міської дитячої музичної школи, лауреат першої премії обласного конкурсу «Творчість юних» Марія Василишина (викладач Оксана Василишина), учениця Лановецької міської дитячої музичної школи Сніжана Кузменюк (викладач: Надія Путіліна); учень Лановецької міської дитячої музичної школи, лауреат премії гран-прі Всеукраїнського телевізійного фестивалю-конкурсу «Мелодія Різдва» Богдан Демчук (викладач Наталія Магдич); учень Лановецької міської дитячої музичної школи Тарас Бородавчук (викладач Павло Криса).

У непростий для України час важливою складовою фестивалю став військовий вишкіл, який пройшли усі бажаючі ланівчани, продемонструвавши потім свої вміння на сцені. «Наша армія стає армією нового покоління українців. Армія опановує сучасні форми протиборства у всіх сферах, як традиційних так і нових, включаючи інформаційний та кіберпростір»,- сказав Президент України в Посланні до Верховної Ради «Про внутрішнє і зовнішнє становище України в 2018 році». Керівництво держави чітко розуміє істину: – армія не простий символічний атрибут державності, а її щит. Учасники фестивалю ГО «Ветерани патріотам», активні учасники подій на Сході України, підтримують ініціативи Президента України щодо розбудови і зміцнення української армії. Ветерани патріотам – це військовий вишкіл в рамках ініціативи ГО «Центр захисту прав учасників АТО «Нова держава». Бувалі воїни: ініціатор проекту – боєць батальйону «Тернопіль» Роман Мельник (позивний Мамонт), керівник Центру Віталій (Соба) та інструктор Іван (Буль) проводили сьогодні вишкіл для лановецьких хлопців. Важко собі уявити Україну без патріотичних пісень, які тим часом звучали на сцені. Неперевершено вели концерт ведучі: лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів, суперфіналіст конкурсу “Яскраві діти України”, суперфіналіст західно – українського конкурсу “Музика без кордонів» Святослав Романів, лауреат міжнародних та всеукраїнських фестивалів, фіналістка західного українського конкурсу “Музика без кордонів”, актриса, Перша Модель Тернополя 2018 Аміна Олійник, лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів Христина Васильчук.

Особлива вдячність за добрі слова в адресу наших (лановецьких) виконавців ведучому – українському артисту розмовного жанру, гумористу, заслуженому та народному артисту України, члену журі Тернопільської Ліги Сміху Григорію Драпаку, відомому як Гриць Драпак. «Щиро вдячні заслуженому артисту України Андрію Підлужному – ініціатору фестивалю, талановитому співаку, лідеру гурту «Нічлава», а також позаштатному раднику голови Тернопільської ОДА з питань культури за прекрасне трьохгодинне дійство, що пройшло на одному диханні, за чудову можливість для юних талантів проявити себе, а для мешканців краю повірити в те, що і у нашому невеликому містечку живуть чудові люди і талановиті особистості! – зазначив голова Лановецької районної державної адміністрації Юліан Сірант. -Віримо, що завдяки цьому проекту над Україною встане сонце не однієї щасливої сценічної долі артиста родом із Лановеччини». Серед присутніх у залі були: начальник управління культури Тернопільської облдержадміністрації Григорій Шергей, перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Батожний, керівництво районної та міської ради, начальник відділу культури райдержадміністрації Марія Коб’юк Нагадаємо: Обласний патріотично-мистецький фестиваль Вставай сонце» проходить на підтримку державних ініціатив Президента України Петра Порошенка та Тернопільської обласної державної адміністрації», – повідомляють у Лановецькій райдержадміністрації.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ланівці, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #фестиваль
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: