Глава УГКЦ закликав греко-католиків молитися за православних братів напередодні Об’єднавчого собору

10.12.2018 19:43   Джерело: risu
Опубліковано : Новини Тернопілля

Глава Української Греко-Католицької Церкви Патріарх Святослав закликав прихожан храму в Чернівцях молитися за православних братів напередодні Об’єднавчого собору. Про це він сказав 9 грудня після Літургії в катедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці.

Глава УГКЦ сказав, що найближчого тижня в житті православних братів відбудеться особлива подія, за яку греко-католики також мають молитися.

"Наступного тижня, у суботу, має відбутися об’єднавчий Собор у наших українських православних братів. Хоча ми не беремо участі, як греко-католики, у внутрішніх справах православної спільноти України, але нам не байдуже, як живуть наші брати. Ми обіцяли, що будемо за них молитися. Тому я прошу вас, зокрема цього тижня: помоліться за єдність, за Боже благословення, дар Духа Святого для цього об’єднавчого Собору православних України. Гадаю, вони цього потребують і будуть нам за це дуже вдячні. Відчуватимуть, що греко-католики - їхні єдинокровні брати, які походять з тої самої хрещальної купелі рівноапостольного князя Володимира", - сказав у своєму зверненні в Чернівцях Блаженніший Святослав.

Крім того, Глава УГКЦ закликав чернівчан молитися за Україну, українських військовослужбовців, а також усіх полонених.

"Помоліться за наших військовополонених хлопців. Помоліться за моряків. Помоліться за тих, кого ми не пам’ятаємо, а вони мучаться в російських тюрмах. Помоліться за їхнє спасіння і Божу поміч", - сказав Патріарх Святослав. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: risu  

Коментарі