На Тернопільщині відбудуться вибори до п’ятьох ОТГ

10.12.2018 18:13   Джерело: МедіаТОР
Опубліковано : Новини Тернопілля

23-го грудня у п’яти ОТГ Тернопільщини обиратимуть голів і депутатів. Зокрема вибори відбудуться до двох міських ОТГ: Копичинецької та Монастириської, а також до сільських громад: Настасівської, Білецької Тернопільського району та Купчинецької Козівського району, - пише МедіаТОР.

Нагадаємо, 28-го листопада в десяти областях України запровадили воєнний стан. Відтак в цих регіонах вибори не відбудуться. Щодо Тернопільщини, змін через воєнний стан не передбачено. У п’яти ОТГ триває передвиборча підготовка, про це повідомив голова облдержадміністрації Степан Барна.

«ЦВК розглянула питання щодо організації виборчого процесу в регіонах, де немає воєнного стану. Відтак в Тернопільській області вибори відбудуться без жодних змін. Вибори відбудуться у п’яти ОТГ: у Копичинецькій громаді (Гусятинський район), Купчинецькій (Козівський р-н), Монастириській (Монастириський р-н), Білецькій та Настасівській (Тернопільський р-н)», – зазначив голова обласної державної адміністрації Степан Барна.

8 депутатів обиратимуть у Байківецькій громаді у зв’язку з нещодавнім приєднанням сіл Гаї Шевченківські, Соборне та Чернелів-Руський до цієї громади. «Запроваджена нова форма утворення шляхом доєднання населених пунктів до вже існуючих ОТГ. Ця процедура очевидно буде практикуватися в нас і далі. Оскільки відповідно до перспективного плану у нас переважна частина громад буде розширюватися. Насамперед йдеться про громади, які успішно функціонують. Наприклад, до Байковецької громади виявили бажання доєднатися три сільських рад», – каже начальник містобудування та архітектури Тернопільської ОДА Володимир Харченко.

Нагадаємо, реєстрація кандидатів в депутати до новостворених громад та кандидатів на посаду міських та сільських голів завершилася 29-го листопада 2018-го року.

Вікторія Неборак


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: МедіаТОР  

Коментарі