На Тернопільщині засудили інформатора ЛНР і ДНР

Тернопільською обласною прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво та підтримане державне  обвинувачення  у кримінальному провадженні стосовно інформатора терористичних організацій «Донецька народна республіка» і «Луганська народна республіка».

Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ підсудність вказаного кримінального правопорушення визначено за Тернопільським міськрайонним судом.

Під час  судових слухань встановлено, що 54-річний житель  Луганщини, за власної ініціативи почав співпрацю з терористами, а саме – збирав дані щодо місць дислокації, маршрутів пересування та чисельності підрозділів і військової техніки Збройних Сил України та інших військових формувань, задіяних у проведенні антитерористичної операції.

Зокрема, інформатор передавав вказані дані телефоном учасникам так званих «ДНР» і «ЛНР» під час перебування у м. Рубіжне та інших населених пунктах Луганської області.

Завдяки чіткій позиції державного обвинувача,  суд визнав мешканця м. Рубіжне Луганської області винуватими в інкримінованому йому злочині за ст. ч.1 ст.258-3 КК України  (сприяння терористичній організації) та засудив до покарання у вигляді 4 років 6 місяців позбавлення волі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Прес-служба прокуратури Тернопільської області  

Коментарі