Село Плотича на столітніх фото

10.12.2018 16:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко

В Тернопільському районі Тернопільської області розташоване село Плотича. Населений пункт знаходиться на річці Серет. Перша писемна згадка про село відноситься до 1456 року, тоді воно згадується під назвою як Велика Плотича.

В Австрійському державному архіві знаходяться фото з цього села, які були зроблені в 1915-1918 роках невідомими військовими фотографами.

Серед кадрів можна побачити два, на яких є замок-палац споруджений родиною Коритовськими в 1720 році. На початку XIX століття Францішек Коритовський перебудував палац. Палац перебудований у класичній манері, симетричний та прямокутний у плані, з парадної фасадної частини має два поверхи. На фронтоні, що спирається на чотири колони, знаходився герб родини Коритовських — Мора (пол. Mora). З тильної сторони палац має три поверхи. По боках палацу прибудовані бокові фронтони з колонами. Перший поверх, з фронту, слугував житлом господарям, там же знаходилася і бальна зала. Другий поверх призначався для гостей. Цокольний поверх займали господарські приміщення. В XIX столітті Коритовськими, навколо палацу, на площі десяти гектарів був закладений великий парк.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Джерело фото: Österreichische Staatsarchiv


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі