Богдан Ящик: «Якщо людина звертається до посадовця, вона довіряє державі»

Опубліковано:
10 Грудня, 2018

Багато людей вважають нинішнього керуючого справами Тернопільської районної ради Богдана Ящика своїм учителем. Перш за все, тому, що Богдан Григорович майже чверть століття віддав педагогічній праці, навчаючи фізики, астрономії, математики та інформатики в Почапинській ЗОШ І-ІІІ ст. Найбільше задоволення, як зізнався Богдан Григорович, відчуває тоді, коли бачить щиру посмішку та чує привітне «Доброго дня!» від своїх колишніх учнів. А ще, коли на запрошення колег має можливість побувати на традиційному святкуванні Дня фізика. Це для нього — не лише зустріч із однодумцями, педагогами-фізиками, а й з молодістю.

Добрим порадником вважають Богдана Ящика багато сільських та селищних голів, секретарів сільських рад, адже має великий досвід у сфері самоврядування, може дати корисну пораду, допомогти у вирішенні проблем. Вдячні йому і молоді працівники районної ради, яких навчив не лише професійних навичок, а й надав можливість зрозуміти найважливіше — їх робота полягає, передусім, не в правильному веденні документації, хоча і це дуже важливо, а в допомозі людям, з якими питаннями вони не звернулися б. Адже, як вважає, Богдан Ящик, якщо людина звертається до посадовця зі своїми проблемами, вона довіряє в його особі державі. 

Богдан Григорович Ящик — депутат Тернопільської районної ради чотирьох скликань. За цей час вдалося чимало зробити. Зокрема, і цим особливо пишається, було відновлено роботу дитячого садочку у Почапинцях, який сьогодні є одним із найкращих у районі. Після капітального ремонту його було урочисто відкрито у 2010 році. Як член бюджетної комісії Богдан Григорович сприяв у виділенні коштів на відбудову та оснащення загальноосвітньої школи-садка І ступеня в с. Забойках, капітальний ремонт Почапинської ЗОШ І-ІІІ ст., де за кілька останніх років перекрито дах, повністю перероблено фасад, замінено всі вікна і двері на енергозберігаючі, споруджено спортивний майданчик, на умовах співфінансування придбано шкільний автобус. Богдан Григорович разом із іншими депутатами відстоював виділення коштів у 2018 році на ремонт дороги Почапинці-Драганівка, будівництво лікарської амбулаторії в селі Почапинці, яка має запрацювати вже в 2019 році. Чимало зусиль доклав на етапі прийняття рішення про внесення Підгороднянської ОТГ до Перспективного плану формування територій об’єднаних громад області. 

У 2006 році був обраний заступником голови районної ради, згодом — керуючим справами районної ради. «Моя основна робота, — розповідає Богдан Ящик, — це керівництво виконавчим апаратом, робота зі зверненнями громадян, підготовка сесій, проектів рішень. Сесії районної ради мають відбуватися мінімум один раз на квартал. Але зазвичай їх скликають набагато частіше — 10-12 разів на рік — за необхідності, особливо наприкінці року, коли треба уточнити бюджет, підбити підсумки виконання програм та ухвалити нові — на наступний рік.

За рядками рішення районної ради — тривала й клопітка робота виконавчого комітету, депутатів. Адже потрібно вивчити документи, юридично правильно підготувати проект і, власне, рішення. Відповідально вирішуємо всі питання, особливо ті, що стосуються фінансування, нормативно-грошової оцінки землі, встановлення тарифів на опалення альтернативними видами палива, бюджету, матеріальної допомоги на лікування та інших, оскільки за кожним рішенням — доля як окремої людини, так і району загалом.
Цього року у рамках медичної реформи здійснено значний обсяг роботи щодо реформування медичної галузі: реорганізовано Тернопільське районне територіальне медичне об’єднання (ТРТМО) та утворено на його базі два комунальні некомерційні підприємства Тернопільської районної ради — «Тернопільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» та «Тернопільська центральна районна лікарня».

Апарат районної ради працює спільно із депутатським корпусом. Наша діяльність вкрай потрібна, адже нині ми живемо у доленосний для держави час. На сході воїни бережуть наш спокій. Ми ж маємо у мирній обстановці приймати виважені рішення, щоб наблизити наше життя до європейських стандартів».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #ящик
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: