Агрокооперативам на Тернопільщині - зелене світло

10.12.2018 10:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Ярослав Бачинський

Тридцять сім із  вісімдесяти сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів Тернопільщини засновано у 2018 році. Хоч лідер  кооперативного руху в Україні – Львівщина, тернополяни,  не відстають від своїх сусідів. Нові об’єднуючі форми економіки, спільної праці на селі краю, який  й так потерпає від найнижчих в  державі зарплат, масового безробіття. високого ступеня трудової міграції  за кордон. Будуть  хоч у певній мірі сприяти поверненню заробітчан до родин, до можливостей мати і тут відповідні кошти для утримання сім’ї, стабілізації демографічних ситуації у понад тисячу сільських населених   пунктів Тернопільщини. 15 новоутворених кооперативів-молочного напрямку, решта займаються виробництвом і заготівлею плодоягідної продукції малини, полуниць, смородини, фруктів. А також виробництвом палетів з відходів із сухих віток малини, деревини, соломи, обслуговуванням наявної техніки і обладнання.

- Засновники кооперативів мають доступ до різноманітних програм кредитування та фінансової підтримки з обласного та місцевих бюджетів,- каже  в.о. директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимир Стахів. В першу чергу обіцяють фінансову і технічну, організаторську та оформлення відповідного пакету документів, надання консультацій та всестронню підтримку тим  кооперативам де засновники воїни АТО, учасники бойових дій за територіальну цілісність  на Сході України. Минулого року з державного бюджету було виділено й усі кошти освоєно  у розмірі 600 тисяч грн. на придбання доїльних апаратів.

 У цьому році 3 млн. грн. а також  держава відшкодовує 80 %  вартості закупленого кооперативами вітчизняної техніки і обладнання. Уряд на освоєння фінансових програм, проектів у розвитку малого і середнього фермерства та сільської кооперації виділив  до 6 млрд грн. Сільський обслуговуючий кооперативний рух на Тернопільщині фінансово і технічно,  а також у сприянні придбання саджанців, молодняка ВРХ, свиней,  надання відповідних технологій у рослинницькій. тваринницькій галузі, будівництва і реконструкції виробничих об’єктів, садівництва й бджолярства підтримують ТзОВ «Бучачагрохлібпром», ПП «Агропродсервіс», агрохолдинг «Мрія», заводи переробного та харчової спрямування.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі