В Теребовлянській міській раді вперше відбулася настільна гра «Творець громади»

Опубліковано:
9 Грудня, 2018

Під такою назвою в Теребовлянській міській раді вперше відбулася настільна гра за ідеї директора Теребовлянського музею-майстерні Володимира Худого 7 грудня 2018 року. В цей день, День місцевого самоврядування, в міській раді пройшли брифінг мера міста Сергія Поперечного по звіту роботи за пройдений рік, а також звітувала молодіжна міська рада за свою річну роботу. Про особливості нової цікавої розвиваючої гри читайте нижче. Молодь Теребовлянської молодіжної міської ради надалі думає поширити гру в межах своєї об’єднаної територіальної громадиі, по Тернопільській області та можливо й по цілій Україні.

Як всім відомо, 7 грудня 1990 року, Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про місцеве самоврядування». Це було зроблено для того, щоб піднести значимість місцевого самоврядування, для розвитку народовладдя, демократизації суспільних відносин та зміцнення української державності. В Теребовля ця інституція діє вже багато років і з року в рік її активність зростає. Ось і тепер поряд із масою інших своїх робіт молоді люди взялися за просвіту, розповсюдження нових ідей через… особливу гру. Гра проводилася у сесійному залі міськради, але потім учасників люб’язно запросив до свого кабінету сам голова. Молодь почала грати і так завзято, що й мер небайдуже за нею спостерігав і не раз промовляв репліки щодо заохочення.

Ідею автора підтримали партнери програми «Добре»(США), це організація по співпраці у проекті «Західноукраїнський ресурсний центр», представник якої Зоряна Стоцька зі Львова, відвідала брифінг і побажала молоді нових звершень у їх роботі. До слова сказати, більшість представників ММР в недалекому майбутньому мають можливість зайняти різні посади в апараті міськради.

А мета гри на перший погляд здається проста, це поглиблення та розширення знань про історичні й інші об’єкти, розміщені на території об’єднаної територіальної Теребовлянської громади(ОТГ). Тобто, це викличе додаткові дії для кращого облаштування вказаних об’єктів, дасть їм нове життя і таким чином привабить туристів, що зміцнить та розширить туристичну інфраструктуру ОТГ.

Про гру розповідає її творець Володимир Худий: «Подібну гру я мріяв створити ще з дитинства, але лише тепер вона вирізьбилась в голові та вдалося втілити спільно з друзями задум в реальність. Гра розрахована десь приблизно на три години. Спочатку думалося, що у ній може брати участь від 2 до 6 чоловік, але сьогодні ми вирішили, що й групами також можна. Так, нині у ній взяло участь 17 представників Теребовлянської молодіжної міської ради(ММР), вони фактично першими спробували її та були в захваті.

В грі є спеціально зроблене кольорове штучне ігрове поле з різними позначками більшості історико-культурних об’єктів Теребовлянщини, також спеціально змодельовані на папері кошти – гривні, фішки, кубики, фінансові та орендні картки, картки «Данина», картки «Вдосконалення»: промоція, реставрація, інфраструктура. Також до гри додаються детальний опис правил. Учасники гри не лише грають, а й практично вчаться бізнесовій справі, можуть купляти різні об’єкти, продавати їх, вдосконалювати, реконструювати, покращувати, здавати в оренду, закладати майно, брати участь в аукціонах, брати позики в банках,  нагромаджувати свій капітал, вміло ним розпоряджатись, а то й збанкрутувати, якщо невміло вести фінансові справи, вправлятись в цікавих вправах, які принесуть практичні знання справжнього економічного стратега тощо. Кожному гравцеві чи їх групі надається попередньо стартовий капітал, наприклад, по 1500 гривень, обирається банкір, який веде фінансову лише справу, далі старт і гра пішла. Є у ній є і своя «поліція», куди можна потрапити за борги. Зрозуміло, що не у всіх відразу все вийде, якраз багаторазове вправляння в грі відточить бізнесові навички, вдосконалить майстерність у веденні фінансових справ і в майбутньому людині буде легше вести реальні справи, свій бізнес на благо не лише себе, а й для громади. Завершується гра, коли у ній залишається один учасник, або гра припиняється за згодою всіх учасників. В цьому випадку переможець визначається за найбільшою сумою нагромадження капіталу. Так, що, шановні, кожен із вас є творцем своєї громади, плануйте і втілюйте в життя свої проекти, вкладайте в них душу, найперше, знання, практичні вміння і навички! Лише в цьому випадку наша громада розквітне по новому, стане найкращою в світі! Бажаю успіхів у грі та втілення задумів, мрій у реальному житті!»

Володимир Худий висловлює щиру подяку за фінансову підтримку в створенні гри представникам програми «Західноукраїнський ресурсний центр», своїм друзям, дехто з яких допомагав повність безкоштовно: Ярославу Легенькому, Ярославу Ярошевському, Антону Абрамовичу, Назару Турковському, Ірині Заверусі, секретарю ММР Лілії Соха, Людмилі Колісник, Сергію Поперечному, Ігорю Зінчишину, Надії Димиді.

Якщо в когось виникатимуть запитання по самій грі чи її розповсюдженні, можна звертатись до автора даного проекту.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Віктор Аверкієв

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гра, #громада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: