Як інтегрувати села в міську громаду придумали у Тернополі

Опубліковано:
8 Грудня, 2018

Тернопіль – одним з перших в Україні утворив об’єднану громаду на базі міста-обласного центру. Вісім сіл, які доєднались до обласного центру, отримали доступ до електронних сервісів та інструментів громадської участі, які вже діяли в Тернополі.

Монополія. Тернопіль. Прототип 18.12.06

Проте, як швидко та легко інтегруватись мешканцям у єдину громаду?Відповіддю на це запитання стане проект “Громада Тернополя” завдяки якому у ігровій формі учасники ознайомляться з електронними сервісами, інструментами громадської участі, історією населених пунктів, архітектурою, святами та брендами громади.

“Тернопіль – місто, яке має чимало електронних сервісів. Це й електронний запис до лікаря та в дитячі садки, он-лайн оплата за комунальні послуги, електронні петиції. Окрім того діє Громадський бюджет і Молодіжна міська рада. Усі мешканці громади повинні мати однаковий доступ до сервісів та інструментів і вміти ними користуватись” – коментують у громадській організації “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад”.

Також, завдяки грі, всі охочі краще пізнають Тернопіль, фестивалі та свята, які у ньому проходять, архітектурні пам’ятки, загальновідомі бренди родом з цього міста, вищі навчальні заклади, діяльність Молодіжного центру на Центру науки. Гра буде цікавою не лише мешканцям тернопільської громади, а й туристам, у якості корисного та цікавого сувеніру.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громада, #інновації, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: