Компанія «Агропродсервіс» оголосила стипендіальну програму «Нове зернятко» для аграрних університетів України

07.12.2018 21:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

19 листопада генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Андрій Баран на спільній зустрічі з ректорами та представниками ВНЗ аграрного спрямування Західної та Центральної України на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України презентував стипендіальну програму «Нове зернятко» для підтримки обдарованої молоді.

Про це повідомляє прес-сужба компанії "Агропродсервіс".

Участь у зустрічі взяли ректор Національного університету біоресурсів та  природокористування України Ніколаєнко Станіслав Миколайович, ректор Уманського національного університету садівництва Олена Непочатенко, ректор Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан, перший проректор Львівського національного аграрного  університету  Віталій Боярчук, проректор з навчальної, науково-інноваційної та міжнародної діяльності Подільського державного аграрно-технічного університетуТетяна Білик та директор навчально-наукового центру Вінницького національного аграрного університетуТетяна Корпанюк.

Під час заходу учасникам презентували компанію «Агропродсервіс», правила стипендіальної програми  «Нове зернятко», а також обговорили подальші перспективи співпраці між «Агропродсервісом» та навчальними закладами в напрямку профорієнтаційної роботи зі студентами, проходження виробничої практики та стажувань.

Захід на правах господаря відкрив ректор НУБіП Станіслав Ніколаєнко. Він говорив про проблеми вищої освіти України, аграрної галузі і майбутнє країни, що безпосередньо з цим пов’язані. Представляючи університет і його можливості, він особливо акцентував увагу на тому, що сьогодні необхідно поєднувати навчальний процес з побажаннями виробництва, враховувати думку бізнесу. А останній має сприяти забезпеченню технологічного наповнення університетських лабораторій, де студент отримує практичні навички, яких бізнес і потребує.

Стипендіальна програма Нове зернятко» – це 16 іменних стипендій по 2000 грн. щомісяця для студентів 3 – 6 курсів, котрі прагнуть реалізовувати себе на практиці, проводити наукові дослідження на базі «Агропродсервісу», а в майбутньому знайти роботу в аграрному секторі України.

«Ми впевнені, що Україна багата на талановиту та розумну молодь. Тому ми прагнемо віднайти «нове зернятко» серед студентів, які хочуть жити та працювати в Україні, втілювати власний потенціал та іти в ногу з часом, аби розвивати рушій української економіки – аграрний сектор. Взаємодія бізнесу та університетів на сьогодні є необхідністю, адже більшість підприємств за останній час зробили потужний стрибок в модернізації власної виробничої бази та  освоєнні інновацій. Бізнес повинен інвестувати в розвиток кращих спеціалістів», – наголосив під час свого виступу Генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Андрій Баран, та запросив університети активно долучатись до ознайомлення студентів з програмою.

У стипендіальній програмі «Нове зернятко» можуть брати участь студенти восьми ВНЗ аграрного спрямування та їх інститутів і відділень:

Вінницький національний аграрний університет;

Житомирський національний агроекологічний університет;

Білоцерківський національний аграрний університет;

Національний університет біоресурсів і природокористування України;

Львівський національний аграрний університет;

Подільський державний аграрно-технічний університет;

Уманський національний університет садівництва;

Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнології ім. Ґжицького.

В кінці зустрічі ректори учасники підписали угоди про співпрацю між ВНЕЗ та компанією «Агропродсервіс».

Прийом та реєстрація документів триватиме з 19 листопада до 15 грудня 2018 року. Усі документи студенти подають до уповноважених представників у ВНЗ або самостійно на електронну скриньку novezernyatko.study@gmail.com виключно в електронній формі. Повне положення, перелік необхідних документів та порядок подання для участі у конкурсі дивіться на офіційній сторінці стипендіальної програми «Нове зернятко».

null

 

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі