В Теребовлі відсвяткували Міжнародний День волонтера та День Збройних сил України (Фото, Відео)

«Слава Армії – Слава Україні»

07.12.2018 10:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Віктор Аверкієв

Під таким гаслом святкували в Теребовлі Міжнародний День волонтера та прийдешній, 6 грудня, День  Збройних сил України. Дані дати червоного календаря відмічали святковим концертом 5 грудня 2018 року в актовому залі Теребовлянського вищого училища культури(ТВУК). На концерт завітали представники влади району, райвійськкомісаріату, службовці 44 окремої артилерійської бригади, частина якої дислокується в місті, демобілізовані вояки війни з москалями, волонтери та всі бажаючі. Студентські колективи та викладачі ТВУК показали свою майстерність та захопили всіх глядачів.

Назву свята придумали самі студенти, їх же колективи й брали основну участь поряд із викладачами. Також студенти оформили сцену в патріотичних тонах. Ще до початку концерту збоку сцени розмістився народний аматорський духовий оркестр «Княжі сурми», який є лауреатом Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів. Своєю грою оркестр ніби вітав та запрошував гостей до свята. Він і розпочав сам концерт разом з виконавицею пісні «Я – українка»  Уляною Перхалюк на слова Наталії Бай і музики Анатолія Горчинського під патронатом мистецького керівника та диригента  Ігоря Шайновича.

Вітали вояків частини, волонтерів та всіх присутніх представники влади району і директор училища. Так, зокрема, голова Теребовлянської районної ради Ігор Смільський сказав: « Найперше, потрібно привітати наших волонтерів району та і всіх волонтерів України. Фактично волонтерський рух у нас на Україні та в районі бере початок ще від Революції Гідності, потім з початком агресії московітів на Сході. Це завдяки якраз невтомній праці волонтерів наша армія в тяжкі часи мала чим харчуватися, у що вдягнутися і згодом зміцніла, стала на ноги. Нині ЗСУ стають подібними до армій країн Європи, навіть НАТО. Тож вітаємо вас, шановні захисники Батьківщини із святом та бажаємо і надалі міцно захищати цілісність нашої держави. Окреме вітання прийміть, військовослужбовці 44 окремої артилерійської бригади, які тут присутні. Слава ЗСУ, Слава Україні!»

Також з вітальним словом виступив перший заступник голови Теребовлянської РДА Володимир Довгань. Окрім того він вручив грамоти та грошові премії службовцям військкомату.

А директор училища Микола Виннічик,  привітавши  солдатів частини, сказав наступне: «Ми раді, що ви сьогодні завітали у наш заклад, пропоную і надалі відвідувати частіше концерти в нашому училищі. А коли у вашій частині все налагодиться з побутом, то ми самі до вас завітаємо з цікавими проектами».

Молоденький лейтенант, один із заступників командира військової частини 44 бригади в Теребовлі, подякував за запрошення на концерт, за подарунки від благодійників і також привітав усіх із святом.

Сам концерт вражав режисурою, постановкою(режисер, сценарист заходу викладач Михайло Стадніченко), насправді професіональними виступам виконавців. І тут немає нічого дивного, адже багато викладачів ТВУК мають звання «Заслужений працівник культури України», є відмінниками освіти України і майстерними педагогами. Результати їх кропіткої праці не забарились проявитись і на даному концерті. Чого вартували виступи таких колективів, як лауреата Всеукраїнських конкурсів народного аматорського фольклорно-обрядового ансамблю «Намисто», народного аматорського ансамблю «Октава», ансамблю бандуристів, дипломанта Міжнародних конкурсів та фестивалів вокального квартету «Обертон», ансамбль класичного сучасного танцю «Дивертисмент», який є Лауреатом Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів. Останній ансамбль показав патріотичні танці, в яких глядач міг розпізнати елементи сучасної суворої дійсності, при цьому виникала гордість за свою націю, народ. Звучали патріотичні, повстанські, стрілецькі та козацькі пісні, велись танки в національних стріях, віртуозні хореографічні композиції захоплювали глядачів своєю незвичністю постановки та вишуканістю, також рясно лягали на душі рядки віршів, декламованих студентами. Особливо захопила глядачів хореографічна композиція «Зламане життя» постановки студента четвертого курсу Бориса Мельничука у виконанні Ірини Яворської та самого автора. В серцях глядачів виникали то сум, жалість, то гордість та повага і це можна було прочитати й на лицях солдатів, не один з яких побував на передовій…

Крім того, ведучі концерту, студенти Анастасія Солома та Назарій Миронюк, вміло ведучи захід, часто підкреслювали, що тепер в нашій армії військовослужбовці вітаються не інакше, як «Слава Україні – Героям Слава!» і побажали солдатам від себе та організаторів дійства мирного та блакитного неба.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Віктор Аверкієв

Фото: Михайло Баран


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі