У тернополян є лише один день, щоб вплинути на бюджет міста

Кожен із нас є платником податків, з яких і формується бюджет міста. Саме ці кошти наприкінці року міська рада (фінансове управління, депутати) "розподіляє" на пріоритетні напрямки фінансування в 2019-му році. 364 дні в рік тернополяни працюють на наповнення бюджету файного міста. І лише один день у рік мають на те, щоби вплинути на пріоритети фінансування в наступному році.

Цей день настає 7 грудня, о 12.00!!!

У сесійній залі Тернопільської міської ради відбудуться бюджетні слухання (громадські слухання проекту бюджету Тернопільської міської територіальної громади на 2019 рік).

Від нас теж залежить, наскільки якісно та об'єктивно буде складений бюджет Тернополя на наступний рік. Для цього нещодавно, за ініціативи ГО Експертно-аналітична група “Акцент” виконавчий комітет міської ради затвердив Положення, в якому детально розписано можливість громадян пропонувати зміни.  

Це хороший механізм співпраці, коли є бажання чути людей, вчити людей розуміти бюджетні процеси, вчити громаду розуміти обсяги фінансування та розвитку файного міста.

null

Довідка:

Щоб мати право голосу на Бюджетних слуханнях та право виступу з позиціями змін - потрібно попередньо зареєструватися. Згідно Положення, реєстрація проводиться онлайн.

Пересічні тернополяни, які не мають пропозицій щодо проекту бюджету, можуть взяти участь, реєструючись в міській раді безпосередньо перед початком бюджетних слухань, і за умови наявності вільних місць у сесійній залі.

Документи проекту бюджету, які підлягають аналізу, наступні:

Проект Бюджету Тернопільської міської територіальної громади на 2019 рік

Проект програми соціально-економічного розвитку

Прогноз бюджету Тернопільської міської територіальної громади на 2020 - 2021 роки

Пояснююча записка до бюджету Тернопільської міської територіальної громади на 2019 рік


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Коаліція громадських організацій “Тернопільський центр реформ”  

Коментарі