Перші конкретні грошові промені держава нарешті вирішила серйозно спрямувати до фермера та сільського кооператора, підприємця, – пише AgroTer.

– Тепер фермери України звернувшись до свого регіонального представництва Укрдержфонду зможуть отримати пряму безповоротну фінансову підтримку. Також брати участь у програмах на спрощених умовах,- зазначив заступник Міністра Мінагрополітики Віктор Шеремета.

Йдеться про новацію бюджетної субсидії для новостворених фермерських господарств у розмірі 3 тис грн на гектар. Максимальний розмір субсидії – 60 тисяч грн на одне фермерське господарство. Бюджетна субсидія надаватиметься на кожного члена ФГ у розмірі 5,5 прожиткового мінімуму(30 000 грн на 1особу ФГ) через регіональне відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств. Зміни у програмах підтримки стосуються передусім, розміру компенсації вартості закупленого українського насіння збільшена вдвічі до 60 тис грн. Зняття обмежень щодо розрахунку земельної ділянки та збільшення рівня доходу до 20 млн грн для участі в програмах. Тепер фермери мають можливість отримувати компенсацію вартості за закуплене насіння та української техніки декілька разів на рік. Також закуповувати насіння в суб’єктів насінництва, так і у їх офіційних представників. Значно розширено мережу банків, через які здійснюватиметься підтримка, а також види напрямку для сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів (молочарний, м‘ясний, овочевий, із заготівлі та переробки дикорослих ягід, грибів тощо). Планується створити аграрний реєстр для надання державної підтримки селянам-одноосібникам.

На Тернопільщині на зареєстровано 770 фермерських господарств, з них активно діючих понад 600. Вони виробляють понад 7 відсотків усієї сільгосппродукції області, зокрема до 5,5 % рослинницької галузі. Лише за останні три роки зареєстровано і почали активно працювати 66 новоутворених фермерських господарств майже усіх районах.

Ярослав Бачинський

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #допомога, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #фермер
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: