На Тернопільщині Почаївську лавру ділитимуть між релігійними організаціями (Відео)

Опубліковано:
2 Грудня, 2018

У Почаївсьій лаврі можуть проводитися одночасно богослужіння Московського патріархату та посмісної церкви. Такі нововведення може запровадити Уряд.

Свято-Успенською Почаївською лаврою монахи Московського патріархату користуватимуться попри те, що напередодні Кабмін розпорядився повернути релігійний комплекс під юрисдикцію державного заповідника. Але все може змінитися після створення єдиної помісної української православної церкви, йдеться в сюжеті ТСН.

Валізи не пакуються, монахи не виїжджають, активісти не пікетують – після рішення уряду про повернення релігійного комплексу державі хід життя лаври звичний і спокійний, хоча ченці хвилюються. “Неподобство! Монахи це будували сотні років, а тут роблять музей якийсь. Ніде в цивілізованих країнах такого нема, щоби з монахів робити експонатів, – кажуть монахи.

Загалом у монастирі налічується зо дві сотні ченців, про свої подальші плани їхнє керівництво говорити не хоче.

У монахів Московського патріархату є договір про користування лаврою. У них на даний момент чинний, ніким не скасований, є договір про безоплатне право користування, – пояснив юрист Кременецько-Почаївського державного історично-архітектурного заповідника Ігор Деревінський.

Але усе може змінитися після того, як з’явиться незалежна українська православна церква.

Вона також може заявити про свої права користування Почаївською лаврою і держава, ймовірно, їй не відмовить. Тоді майном лаври можуть користуватися обидві релігійні організації одночасно. “Може передаватися майно не лише одній релігійній організації, а кільком, між якими укладається договір про безоплатне користування з кожною окремо, – пояснив юрист.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лавра, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #почаїв, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: