Тернопільські волонтери відвідали «Хоспіс» (Відео)

Опубліковано:
2 Грудня, 2018

Пацієнтів Тернопільської Обласної Лікарні “Хоспіс” частують фруктами та випічкою. Люди кажуть, для них це чи не єдина радість. Адже більшість людей, які перебувають у Хоспісі – мають не виліковні хвороби. Знайомимось з пані Ярославою. Жінка каже, так склалось життя, що захворіла на важку недугу та немає близьких, які потурбувались би про неї. Тому, пані Ярослава самотужки звернулась по допомогу до місцевих лікарів.

Ярослава – пацієнтка тернопільської обласної лікарні “Хоспіс”: “Приходилося, по молодості робила на комсомольській роботі, тоді не було транспорту такого, приходилося багато ходити та й захворіла на ноги. Утворювалися виразки на ногах. Приходилося багато раз лягати в лікарню, підлічишся трохи. А воно, варикозне розширення вен хоче не ходити, не робити і старанно лічити. Приходилося вдома трохи роботи, тай воно не лікувалося так як треба. І я вирішила піти в цю лікарню тому, що вдома в мене нема нікого, я сама”. Час від часу пацієнтів відвідують рідні, кажуть у лікарні. Але є й чимало зовсім самотніх людей. Вони потребують більше уваги та спілкування. У Хоспісі медсестри намагаються кожному допомогти, приділити час і розважити розмовами.

Оксана Серга- старша медсестра тернопільської обласної лікарні “Хоспіс”: “Заклад з важко хворими пацієнтами, пацієнтами, які потребують додаткової сторонньої допомоги, психологічної допомоги, підтримки на кожному кроці перебування тут. Що з годуванням, що з доглядом, що з маніпуляціями. Хворі мають свою специфіку як по характеру, так по поведінці. І з цим всім ми маємо їх підтримати, надати допомогу і не показати, що вони нам байдужі”. Працівники лікарні зізнаються, робота не є нелегкою, і морально, і фізично. Кожен день це і для них виклик. Адже працюють з людьми, яким треба не лише фізична допомога, а й моральна. Тож медперсонал намагається сповнити життя пацієнтів сенсом.

Андрій Паламарчук – головний лікар тернопільської обласної лікарні “Хоспіс”: “Основним таким нашим гаслом є : “Ми не можемо додати днів до вашого життя, але ми можемо додати життя до ваших днів.” В складі персоналу працює і психолог і духівник. Тобто зважаємо на усі потреби наших пацієнтів”. Робота Хоспісу акцентована на надання паліативної допомоги. Тобто допомога пацієнтам і членам родин, які зіткнулися з невиліковним діагнозом. Допомогти таким людям вирішили і волонтери. Пацієнтів відвідали, привезли свіжу випічку, фрукти та засоби гігієни.

Ольга Шахін – голова представництва ГО “Асоціація жінок україни “ДІЯ” в Тернополі: “Ми жінки “ДІЯ” і є жінками милосердя. Кожна людина потребує свята і напевно ми вибрали це місце, тому, що різдвяні свята і люди теж похилого віку хочуть отримувати свято, відчувати на душі, що вони комусь потрібні”. Цим візитом волонтери відсвяткували 2 роки існування громадської організації. Запевняють, це не останній візит, адже розуміють що повинні зайняти цю нішу – допомагати нужденним.

Оксана Рогачук, Оксана Задорожна і вся команда каналу Тернопіль 1.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #волонтер, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #хоспіс
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: