Різдвяний піст цього року розпочався 28 листопада

29.11.2018 10:43   Джерело: Тернопіль 1
Опубліковано : Новини Тернопілля

28 листопада розпочинається Великий Різдвяний піст. Триватиме він 40 днів.

Зі слів отця УГКЦ Олега Харишина, це хороша можливість, щоб стати ближчим до Бога. Адже під час посту люди стриманіші, приборкують свої бажання та відмовляються від розваг.

ОТЕЦЬ ОЛЕГ ХАРИШИН- СВЯЩЕНИК УГКЦ: "Особливістю цього різдвяного посту є те, що він в якісь мірі відображає важливе таке, глибоке прагнення яке мали в собі всі ті пророки, ті постаті славні Старого Завіту очікуючи приходу Месії, приходу Хреста. Це свого роду така духовна туга і очікування того, хто прийде. Того Спасителя, який прийде до свого народу, щоб його визволити. І власне цей Різдвяний піст дається тепер у християнський церквах для того, щоб ми належним чином підготувалися до події Різдва Хрестового". Піст полягає не лише у відмові від їжі, а і у тому, щоб примиритися та стати добрішим. Найкращий дар, який ми можемо принести Богу – це духовне очищення, кажуть священнослужителі. В цей 40-денний період кожен з нас має гарний шанс змінити своє ставлення до життя і почати діяти вже зараз.

ОТЕЦЬ ОЛЕГ ХАРИШИН - СВЯЩЕНИК УГКЦ: "Власне цей піст кличе всіх людей до просвічення. До покращення молитви, до примирення з братом і сестрою, до добрих діл. Особливо, коли ми говоримо. Ми можемо робити добрі діла тому, що ми маємо свято Миколая. Це діла милосердя, які ми можемо дарувати нашим особливо потребуючим друзям, братам і сестрам. Багато інших справ які я роблю, і вони мене переображають і роблять світлою людиною". Постити не обов’язково дітям віком до 14 років, людям за 60 років, хворим, вагітним та жінкам, з малими дітьми . По -особливому строгим є останній день посту. Цього дня не рекомендують їсти м’ясні та молочні страви, відвідувати гучні святкові події. Завершується піст 6 січня.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопіль 1  

Коментарі