Друга премія на престижному конкурсі у бандуристки Ольги Атаманчук

Опубліковано:
29 Листопада, 2018

Будь-яке мистецтво, чи то мистецтво слова, чи то мистецтво живопису, чи – музики, має бути для людини духовним світочем, творчою наснагою, повсякчасним світлоносним опертям. Якщо так воно є, то тоді людина, яка живиться саме таким мистецтвом, ніколи не потрапить на дорогу невігластва, ніколи не зіб’ється із обраного шляху праведності, доброчинства і доброзичливості. Духовним осердям українства завжди було кобзарство. Зокрема мистецтво гри і співу на бандурі. Останнім часом на цій царині музичного світу багато позитивних зрушень, до яких вже причетні талановиті особистості нашого краю. Серед них – бандуристка Ольга Атаманчук.

Сьогодні вона студентка Національної музичної академії ім. П.І.Чайковського (клас професора Л. В. Федорової). А нещодавно дівчина взяла участь у престижному Всеукраїнському відкритому конкурсі  бандуристів «Кубок Києва», де здобула ІІ премію у номінації бандурист-інструменталіст у віковій категорії від 20 до 25 років. Усі учасники цієї номінації у ІІ турі виконували  обов’язковий твір у супроводі  оркестру. Завдання було не з легких. Та й конкуренція  дуже велика, адже приїхали до Києва змагатися найталановитіші, найсильніші бандуристи – віртуози зі всієї України.  Навіть серед відібраних у другий тур п’ятьох учасників журі складно було визначити, хто з них найкращий.

Сьогодні розвиток професійного бандурного мистецтва пішов далеко вперед:  бандура стала більш віртуозною, з’являються молоді талановиті виконавці, репертуар бандуристів збагачується оригінальними  авторськими творами, новими перекладами світової класики.  Тому й рівень виконавства з кожним роком росте все більше.

 Оля Атаманчук починала свій творчий шлях у Тернопільській обласній експериментальній комплексній школі мистецтв ім. І. Герети в класі Л. М. Грам’як, котра перша розпізнала в цій дівчинці  майбутнього музиканта і зробила багато для того, щоб та пішла професійним шляхом. Свій перший вагомий успіх, а це – гран-прі,  вона отримала на ХV Всеукраїнському фестивалі-конкурсі виконавців на народних інструментах «Провесінь» у місті Кропивницькому (2010 р.). Далі була ціла низка обласних, всеукраїнських та міжнародних дитячих конкурсів, де вона здобувала першість. Згодом  Оля продовжила навчання у Львівському державному музичному училищі ім. С. Людкевича у класі талановитої бандуристки та прекрасного, високопрофесійного педагога І. В. Любашевської. Вона допомогла ще більше розвинути  талант дівчини та спрямувати його у професійне русло. Найвищу винагороду за свою працю – гран-прі, Оля отримала, навчаючись на третьому курсі  музичного училища, на ХХ Всеукраїнському фестивалі-конкурсі виконавців на народних інструментах «Провесінь» у місті Кропивницькому (2015 р.). І ще одним значним  досягненням за ці роки став її сольний  концерт. Він залишив незабутні враження у присутніх від особливої енергетики під час її виконання та позитивної атмосфери, що панувала на концерті.

Навчаючись сьогодні в Національній музичній академії ім. П. І.Чайковського, Оля продовжує здобувати нові перемоги, це  ІІ премія на VI Міжнародному конкурсі виконавців на народних інструментах «Арт-Домінанта» у місті Харкові (2018р.).

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #атаманчук, #бандура, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #премія, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: