Вільні Люди закликають об’єднуватися для створення Української Помісної Православної Церкви

Опубліковано:
26 Листопада, 2018

26 листопада у Тернополі відбудеться обласний круглий стіл на тему “Тернопільщина в контексті створення Єдиної Української Помісної Православної Церкви”.

Метою заходу є об’єднати духовенство, віруючих та громадськість навколо процесу створення Української Помісної Православної Церкви. Також під час круглого столу будуть порушені питання Свято-Успенської Почаївської Лаври та створення на Тернопільщині громадської платформи, яка сприяла б процесу створення УППЦ.

“Надання Томосу – це справді історичне рішення. Ми дуже довго йшли до того, щоб отримати Помісну церкву. Без сумніву, це велика перемога української нації. Тепер ми повинні докласти максимум зусиль, щоб усі православні християни, у тому числі віряни Української Православної Церкви (Московського патріархату), об’єдналися задля створення Помісної православної церкви”, – говорить Іван Ковалик, організатор заходу та координатор “Вільних Людей” у Тернополі.

Серед запрошених гостей – науковці, громадські діячі, представники православних конфесій.

Круглий стіл відбудеться в понеділок, 26 листопада, о 15:00 год. у конференц-залі готелю “Авалон” (просп. Степана Бандери, 2).

Організатор: “Вільні Люди Тернопіль – Самооборона Майдану”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вільні люди, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #томос, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: