Росія атакувала українські кораблі в Азовському морі

Опубліковано:
25 Листопада, 2018

Російські військові атакували українські катери, що 25 листопада спробували пройти з Чорного в Азовське море, але не були пропущені через Керченську протоку. На борту одного з кораблів є поранений.

Про це повідомив постійний представник президента України в АР Крим Борис Бабін.

“На виході з Керченської протоки росіяни застосували зброю проти корабля ВМС України. На борту є поранений”, – ідеться в його фейсбуці.

“Збройні сили держави-агресора здійснюють захоплення катерів ВМС України”, – додав Бабін.

Прес-служба Військово-морських сил повідомила, що був підбитий бронекатер “Бердянськ”.

“Після виходу з 12-мильної зони катери ПС ФСБ РФ відкрили вогонь по корабельній групі Військово-морських сил ЗС України. Пошкоджено малий броньований артилерійський катер “Бердянськ”. Катер утратив хід, є поранений. Зброя застосовується на поразку”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вночі 25 листопада Україна повідомила російським портам про намір трьох кораблів перейти через Керченську протоку. Це необхідно робити відповідно до договору про спільне користування Азовським морем і протокою.

Незважаючи на це близько 8-ї години ранку російські кораблі вчинили провокаційні дії проти українських кораблів, зокрема протаранили буксир “Яни Капу”.

Після цього Росія звинуватила українські кораблі в незаконному заході в територіальні води, заявивши, що вони “небезпечно маневрують” і “не підкоряються законним вимогам російської влади”, і фізично – транспортним судном – закрила Керченську протоку.

Українські кораблі вирішили повернутися до Одеси, але російські військові почали переслідування.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #війна, #катер, #море, #Росія
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: