Ружена Волянська запропонувала обласній владі допомогти учасникам АТО із житлом (Відео)

23.11.2018 15:43   Джерело: Актуально
Опубліковано : Новини Тернопілля

На останній сесії обласної ради, яка відбулася 7 листопада, громадська діячка Ружена Волянська звернулась від імені ГО «ВО учасників АТО Галичини» до обласних депутатів та керівництва області із пропозицією приділити увагу проблемі забезпечення житлом учасників АТО та їхніх сімей.

Суть пропозиції полягає в тому, щоб сформувати спеціальну робочу групу, яка спільно з громадською організацією «ВО учасників АТО Галичини» розробить зміни в діючі програми з пільгового кредитуванню житла, передбачивши першочерговість для сімей з учасників АТО. Також, передбачається виділити під цю програму додаткові кошти з обласного бюджету.

«Забезпечення атовців житлом — важливе питання, яким повинен займатись кожен, хто відчуває борг перед тими, хто стримує ворога на сході України. Окрім вирішення земельного питання, надання пільг, першочергово для себе, як Голови Правління ГО «ВО учасників АТО Галичини», вбачаю у забезпеченні учасників АТО доступним житлом. Адже на сьогодні більшість із наших захисників- це ті, хто або не має власного житла і живуть у незадовільних житлово-побутових умовах, або не мають коштів на купівлю житла», – пише на своїй сторінці в соціальній мережі Ружена Волянська.

Ініціативу громадської діячки обласні депутати підтримали практично одноголосно, тому питання створення робочої групи з представників обласної ради, адміністрації та представників ГО мало бути вирішене одразу. Проте, на Грушевського не спішили з практичними діями…

Тому, не отримавши підтвердження створення робочої групи з питання забезпечення атовців доступним житлом довелось завітали, разом з активом ГО, на офіційний прийом до голови ОДА. І вже на зустрічі з першим його заступником Ігорем Вонсом ініціативній групі повідомили про негайне створення робочої групи.

Отож, 20 листопада 2018 року відбулось перше засідання робочої групи, у склад якої увійшли представники ОДА та ГО «ВО учасників АТО Галичини» , на якій обговорили план внесення змін до діючої програми, яка би допомогла у забезпеченні доступним житлом учасників АТО. На даний час триває активний процес доопрацювання проекту.

Крім того, на сесії Тернопільської міської ради, яка відбулась 22 листопада, Ружена Волянська запропонувала і представникам міської влади долучитися до майбутньої робочої групи, щоб забезпечити максимальну комунікацію різних рівнів влади та забезпечити максимально ефективне вирішення житлових питань учасників АТО.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Актуально  

Коментарі