Як заробити на туризмі та привабити мандрівників знають у Теребовлянській громаді. Досвід запозичили у поляків. При Теребовлянській міській раді діє туристичний центр. Його директор – Степан Зелінський вивчав туризм у Польщі. Паралельно підробляв екскурсоводом. Володіє 5-ма мовами. Після того, як закінчив навчання – повернувся до Теребовлі, – повідомляє Тернопіль1.

Тепер туризм розвиває у рідному містечку. Туристичний центр відкрили у червні 2017 року. Зараз тут працює п’ятеро людей. Окрім звичайних екскурсій, пропонують і велотуризм. Родзинкою туристичного центру є музей-майстерня, де проводять різні майстер-класи. Тут туристи можуть навчитися малювати на порцеляні, опанувати техніку випалювання, нанести зображення на шматок дерева.

Щоб історію Теребовлі було легше запам’ятати, Володимир Худий розробив настільну гру. Каже, що це працює.

На екскурсію до Теребовлі приїжджають не лише туристи з різних куточків України, а й іноземці. За рік тут побувало близько 5 тисяч мандрівників.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ОТГ, #рощвиток, #степан зелінський, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: