Незвичайні чорно-білі полотна, які таять у собі аж шістнадцять кольорів

22.11.2018 18:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Валентина Семеняк

В одній із світлиць обласної бібліотеки-музею «Літературне Тернопілля» експонується унікальна виставка-колекція майстра народних художніх промислів художньої вишивки Ірини Кошелінської. Але про те, що це вишивання, відвідувачі дізнаються лише тоді, коли представлені вироби розглядають зблизька. Перше враження у всіх: які чудові чорно-білі світлини!

Так само дивувалися туристи торік, коли ця колекція експонувалася у виставковій залі Збаразького замкового палацу. Між тим, пані Ірина реагує на слово «чорно-білі» і каже, що на її полотнах насправді присутні 16 кольорів. Неймовірно! Просто вони різних відтінків. А там, де вона з допомогою голки й нитки передає вечірні сутінки, небо з хмарками або сонячний день, може бути відразу й усі 12 кольорів. За фахом п. Ірина інженер, але це все у минулому. Її серце віднедавна повністю належить особливому вишиванню. Побачивши одного разу поштові листівки, на яких були зображені старовинні будівлі рідного міста у первозданному вигляді, у неї з’явилось непоборне бажання відтворити їх на білому полотні. І їй вдалось це здійснити. Тринадцять картин – саме стільки шедеврів Ірини Кошелінської  презентується зараз у бібліотеці. Серед вишитих «світлин» зруйновані колись костел єзуїтів (на тому місці зараз швейна фабрика), парафіяльний костел (зараз ЦУМ). А ось – знаменитий тристоронній годинник, кафедральний собор тощо.

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі