Бункермузу п’ять років! Мандруємо у часі

Опубліковано:
22 Листопада, 2018

Час невблаганний і збігає дуже швидко. Довколишній світ у своїй круговерті щоразу набирає шалених «обертів». Сьогоднішній день через 24 години несподівано набирає інших обрисів і стає вчорашнім. Завтра ми забуваємо, що було вчора, бо нам ніколи озиратись, адже для багатьох з нас важливіше бути тут і зараз. Однак бувають такі незбагненні миті у житті, коли несподівано хочеться зазирнути у далеке «вчора» і «позавчора». Якщо це родина, то у нагоді стануть світлини, відео. А якщо це… світський мистецький заклад, ну, скажімо, театр, арт-галерея, тоді, що? А все дуже просто. Трішечки уяви, друзі…

20 листопада у тернопільській галереї «Бункермуз» відкрилась ретроспективна виставка афіш. Ці плакати розповідають про історію арт- галереї та експозиції, які в ній відбувались упродовж п’яти років.

Цьогоріч галерея «Бункермуз» відзначає п’ятирічний ювілей. Власне, стільки років оновленій галереї, а історія андеграундного попередника – арт-центру «Штуки» починається з 2011 року. П’ять років – це понад 100 найрізножанрових виставок: серед них відкриття найнесподіваніших нових талановитих імен. Їх у країні чимало, про багатьох ми не знаємо.  

Переглядаючи низку представлених афіш, мандруємо у часі: арт-проект «Парк супрематичного мистецтва» Анатолія Федірка, групова виставка Addicts of Ternopolis кураторства Вови Воротнєва, виставки медіа-арту до фестивалю «Гамселить», персональні експозиції Дмитра Стецька «Вітрила часу», Віталія Довгасенка «Блакитна лінія», Андрія Хіра «Забобони», Володимира Костирка «Художник і модель», Гагіка Кургіняна «Доброго ранку, Сайгоне!», живопис Сергія Гая, «Перетин» Віталія Агапєєва.

Основні художники галереї, які найбільше вразили і викликали шквал емоцій: (світлої пам’яті) Дмитро Стецько, Віталій Довгасенко, Володимир Чорнобай, Олег Кіналь (Тернопіль),Ленд Беті (США), Віталій Агапєєв (Київ), Олег Сусленко (Жовква). І як не згадати Григорія Лоїка? Його епохальні роботи, присвячені Революції Гідності, АТО. Бункермузівські стіни пам’ятають тепло полотен знаних майстрів з Білорусі, Великої Британії, Німеччини, Польщі, США та України. Про ці миті нагадують нам добре збережені й упорядковані афіші. Принагідно хочу згадати ім’я головного натхненника й організатора вище згаданих подій – Ярослава Качмарського. За цими афішами – його невидима копітка праця.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Борис Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бункермуз, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #річниця, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: