Як знизити рівень злочинності – вчили тернопільських поліцейських чеські колеги

Опубліковано:
21 Листопада, 2018

Поліцейські із чеського міста Колін розповіли тернопільським правоохоронцям про реалізацію проекту «Безпечне місто». За останніх три роки рівень злочинності у населеному пункті, чисельність 130 тисяч населення знизився на 70 відсотків. Цього досягли 250 співробітників поліції, які обслуговують Колін.

Чехи кажуть: починали роботу з того, що визначили основні пріоритети та проблеми, які породжують злочинність. Серед іншого у цей список потрапив ігровий бізнес. Його чеське самоврядування ліквідувало повністю. Поліцейські посилили роботу у соцмережах, де розповідали про свою роботу, давали поради, як уберегтися від злочинців. Спершу це не давало результуату. Та потім люди почали звертатися з проблемами.

Визначивши місця, де найчастіше трапляються злочини, чесь поліцейські створили карти злочинності та осіб, які могли чи можуть бути причетними до злочинів. А там, де найчастіше викрадали велосипеди та автівки, чеські правоохоронці облаштували спецпарковки та встановили камери відеоспостереження. В результаті крадіжки двоколісних транспортних засобів знизилися на 99 відсотків.

По-новому проходить і патрулювання містечка. Екіпажі виїжджають лише на місця найбільшої концентрації злочинності, а не їздять по всіх вулицях. 

За водіння у п’яному вигляді в Чехії можна потрапити уже за ґрати. За 1 проміле в крові – кримінальна відповідальність.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #навчання, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #поліція, #тернопіль, #тернопільські новини, #чехія
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: