Борсуківська ОТГ взялася за стратегію розвитку

Опубліковано:
18 Листопада, 2018

Борсуківська об’єднана територіальна громада утворилася в 2016 році. Це невелика громада, яку дехто із “знавців” реформи децентралізації відразу ж після створення охрестив неспроможною. Така оцінка суттєво вплинуло на її розвиток. Однак, крок за кроком громада усе ж почала шукати власну модель розвитку. Самотужки. Непросто давалися стосунки з районною владою, зокрема, передача окремих функцій та об’єктів комунальної власності. Доводилося багато вчитися, заново формувати ефективне управління громадою.

За сприяння Тернопільський Центр розвитку місцевого самоврядуваннясаме Борсуківська ОТГ уклала перший в області договір міжмуніципального співробітництва і зареєструвала його в Мінрегіоні. Центр допоміг громаді у підготовці матеріалів для отримання модуля сільської амбулаторії.

Учора за ініціативи Борсуківської сільської ради відбулася розширене засідання ради з розроблення Стратегії розвитку об’єднаної громади. У засіданні взяли участь директор Тернопільський Центр розвитку місцевого самоврядування Victor Lytvynchuk та радник з регіонального розвитку Наталія Онищук. Учасники засідання розглянули переваги й недоліки економічного розвитку території, сильній й слабкі її сторони, стратегічне бачення, формування менеджерської ініціативи, залучення головної цінності громади – її талановитих та активних людей.

Продовженням цієї розмови стало обговорення деталей і план-графіка роботи над Стратегічним планом уже наступного дня. На цей раз очільники Борсуківської ОТГ Ivan Druz та Sasha Hudym завітали в Тернопільський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створено за сприяння програми Європейського Союзу ULEAD з Європою / ULEAD with Europe та Мінрегіон. Почалася тривала й копітка робота, без якої розвиток громади не матиме успіху.

Іншим завданням Борсуківської ОТГ залишається її розширення. Громаді належить провести серйозну роботу з приєднання нових сільських рад, які визначені Перспективним планом формування територій об’єднаних громад області, який схвалений Тернопільською обласною радою і чекає на затвердження Кабінетом Міністрів України. Будемо сподіватися на суттєве розширення.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #борсуки, #громада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ОТГ, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: