Топ-5 голлівудських зірок, які розмовляють українською

17.11.2018 19:43   Джерело: Україна для українців
Опубліковано : Новини Тернопілля

Топ-5 зірок Голлівуду українського походження, які пишаються своїм корінням та розмовляють мовою своїх предків.

Список підготував “24 канал”.

Міла Йовович

Зірка “П’ятого елемента” і серії фантастичного екшену “Обитель зла” Міла Йовович під час Євромайдану перераховувала гроші для постраждалих активістів, до чого закликала своїх прихильників. Також актриса активно використовувала національні мотиви у власних колекціях одягу. А кілька років тому в мережі з’явилося відео, як 19-річна Міла виконує народну пісню “Ой, у гаю, при Дунаю”. На ньому помітно, що українська кіноактриса співає майже без американського акценту.

Мабуть, це завдяки тому, що 42-річна зірка народилася в Києві, а потім деякий час жила в Дніпрі, куди ходила в садок. У 5 років дівчинка разом з сім’єю переїхала спочатку до Лондона, а потім емігрувала до Сполучених Штатів Америки.

Девід Духовни

Про своє українське походження 58-річний американський актор Девід Духовни (серіал “Цілком таємно”) дізнався нещодавно. Про те, що він українець, заявив у квітні 2014 року в мережі Twitter: “Я виріс, думаючи, що росіянин. Однак тільки зараз зрозумів, що насправді є українцем. Ніколи не пізно змінитися”. Дідусь актора родом з Бердичева.

Віра Фарміга

Щоб перевірити, чи є ця голлівудська актриса українкою, не треба заглядати в її генеалогічне дерево. Про походження зірки вже говорить ім’я. Однак батьки дали дівчинці не в Україні, а в американському штаті Нью-Джерсі, куди емігрували перед народженням дочки.

До шести років Віра ходила в українську католицьку школу і виступала в народному ансамблі. Тому до цих пір, разом зі своєю молодшою сестрою Таїсою, вони можуть говорити і співати мовою предків. А в 2004 році, вже будучи відомою актрисою, у фільмі “Торкаючись зла”, Віра Фарміга, фактично, зіграла саму себе – американку українського походження.

Стівен Спілберг

Вже багато років поспіль улюбленою стравою оскароносного режисера і сценариста є український борщ. Такі смакові переваги не дивують. Адже обидва дідусі Спілберга, як виявилося, родом з України. Той, що по лінії батька, проживав в Одесі, а інший, з боку матері, родом з села під Кам’янець-Подільським.

Землю своїх родичів режисер відвідав в 59 років. Потрапити до Одеси йому не вдалося, проте лише зійшовши з літака, він сказав: “нарешті я вдома!”.

Іванна Сахно

На відміну від більшості акторів і актрис, які переїхали в США в дитинстві або вже там народилися, Іванна Сахно опинилася в Америці в 15 років. Це молода зірка Голлівуду, яка тільки сходить над горизонтом.

20-річну актрису встигли помітити в блокбастері “Тихоокеанський рубіж-2” і в екшн-комедії “Шпигун, який мене покинув”. Незважаючи на те, що дівчина будує кар’єру в Штатах, про Україну вона не забуває. Під час Революції Гідності Іванна разом з діаспорою Лос-Анджелеса мітингувала, а два роки тому, на Каннському кінофестивалі, вийшла з табличкою #FreeSentsov.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Україна для українців  

Коментарі