Кому насправді служить Митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій?

Опубліковано:
17 Листопада, 2018

Минулотижневі події навколо зустрічі ієрархів УПЦ із Президентом України стали топ новиною не тільки українських, але й дружніх російських ЗМІ. Не без єхидства росіяни назвали подію «реконструкцією абсурду» або «грою у храм». Ми спробували для себе з’ясувати позицію ієрархів Тернопільщини у цьому процесі.

Отже, на московському синоді УПЦ був присутній Митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій. Архієрей, який у 1992 році на так званому Харківському Соборі підтримав розкол православної церкви в Україні та легалізував російську. З нагоди святкування 25- річчя події владика Сергій назвав Собор «єдністю Церкви земної і Церкви небесної».

Аналогічний подвиг владика повторив і минулого тижня, відмовляючись від підтримки ідеї об’єднання помісної церкви. Причиною такої поведінки архієрея є, без сумніву, залежність від творців-невдах III Риму!

За свої заслуги Сергій указом господаря Кремля № 619 від 11 липня 2013 року отримав державну нагороду РФ – “орден дружби”.

Але це показуха для рабів! До ордена Сергія вдячними власниками його «душі і тіла» було подаровано скромну хатинку на відстані 20 кілометрів від московської кільцевої автодороги у місті Загорськ (Сергієвий Пасаж). Дім розташований акурат навпроти Сергієвської лаври! Співпадіння? Не думаю.

Супутникове фото дому Митрополита Тернопільського і Кременецького Сергія

Частенько слуга божий Сергій полюбляє там відпочивати і пооббивав усі пороги московського Кирила, щоб отримати грамоту про переведення для подальшої служби у свій затишний дім.

І це не єдина дволикість сьогоднішнього владики, який взиває мирян до смиренності.

Заклики до відмови від біометричних закордонних паспортів – ще один козир московської церкви (рішення приймалося на Соборі у липні 2017) та владики Сергія, яким вона мала намір призупинити український безвіз. Архієрей чи не щомісяця організовує для себе паломницькі поїздки на Афон та візити у Росію. І звичайно ж, на відміну від пастви, для якої біопаспорт є «міткою антихриста», для владиченьки є не таким уже й небезпечним.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #митрополит, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сергій, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: