Майже 3 тисячі жителів області вчиняли насилля над своїми рідними

Опубліковано:
17 Листопада, 2018

209 осіб з цього списку – жінки . Таку статистику оприлюднили в управлінні превентивної діяльності поліції Тернопільщини. З початку року на профілактичний  облік загалом було поставлено майже дві з половиною тисячі жителів області, які вчиняли насилля над своїми рідними та близькими.

У зв’язку з введенням у  дію закону «Про запобігання та протидію домашньому насильству» передбачено жорсткіші покарання для кривдників. Вперше в Україні ввели кримінальну відповідальність за домашнє насильство. Це усі акти фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, вчинені між колишнім чи теперішнім подружжям чи людьми, які разом живуть чи жили. Раніше, якщо шлюб не був зареєстрований, то злочин могли не кваліфікувати як домашнє насильство.

Порушникам закону загрожує покарання у вигляді штрафу в розмірі від 170 до 680 гривень,  від 30 до 60 годин громадських робіт, адмінарешт до 15 діб. Якщо в діях насильника будуть ознаки кримінального злочину, то  покарання буде суттєвішим: громадські роботи на строк від 150 до 240 годин, арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #насилля, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #родина, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: