У міськраді планують відремонтувати дороги, що з’єднують Тернопіль і села, що увійдуть до Тернопільської ОТГ

Опубліковано:
16 Листопада, 2018

Чергова сесія Тернопільської міської ради мала відбутися 22 листопада, але увечері 13 листопада міський голова Сергій Надал розпорядився, щоб уже наступного дня скликати позачергову сесії. Так, 14 листопада тернопільські депутати зібралися, щоб врешті створити Тернопільську ОТГ. До громади увійшли 8 сіл: Курівці, Іванківці, Малашівці, Чернихів, Глядки, Плесківці, Кобзарівка, Вертелка.

Сергій Надал, зокрема, зазначив, що міська рада отримали звернення від Уряду, щоб до 15 листопада передати остаточні матеріали сесії, які потрібні для прийняти рішення про затвердження ОТГ з центром в Тернополі. Тому і скликали позачергову сесію. Усі, хто бажали приєднатися до Тернопільської ОТГ, підтвердили своє згоду. 15 листопада, документи для створення Тернопільської ОТГ передали до відповідних Міністерств, в тому числі, Міністерства фінансів.

Сергій Надал також повідомив, що у міськраді наразі готують проект бюджету-2019, у якому не тільки для Тернополя, а й з урахуванням доходів та видатків, які будуть у селах, що приєднуються до Тернопільської ОТГ. Він, зокрема, пояснив, що сподівається на можливість залучити більше коштів до бюджету ОТГ, разом з тим будуть витрати, яких раніше у міста не було, а саме, потрібно буде компенсовувати витрати для сіл, які приєднались, на медицину, освіту, культуру, спорт.  Міський голова також каже, що розраховує на можливість доступу до коштів міжнародних донорів та додаткових бюджетних програм, які передбаченні для фінансування об’єднаних територіальних громад. 

За словами Сергія Надала, після утворення Тернопільської ОТГ, необхідно буде відремонтувати  дороги, які з’єднують обласний центр та населенні пункти, що увійдуть до громади.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громада, #дорога, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ремонт, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: