Націоналісти на сторожі Почаївської лаври

Опубліковано:
15 Листопада, 2018

15 листопада відбулася позачергова сесія Струсівської сільської ради. Розглядалося питання щодо закриття КП «Струсівське», яке, як стало відомо, передало споруди Почаївської Лаври в оренду московському патріархату. Більше того, директор КП «Струсівське» Пацула В.О. не з’явився на сесію, хоча був попереджений завчасно.

Зрозуміло, що це є порушенням закону, бо органи державної влади, які управляли даним майном були обмежені правом користування та розпоряджання. І як результат, ці споруди тепер не належать державі, а є власністю московського патріархату.

Було прийнято рішення звернутися до Міністерства Юстиції з проханням скасувати ліцензію Яремку А.Я., як державного реєстратора та звернутися до Національної Поліції України, СБУ та прокуратури із заявою про вчинення злочину по реєстрації споруд Андрієм Яремко. Також висловили прохання перевірити всі інші його реєстраційні дії на предмет злочину та притягнути до дисциплінарної відповідальності керівника КП «Струсівське» Пацулу В.О. за регулярне порушення статутних вимог.

“Правий сектор” був присутній на даній сесії та контролював перебіг справи. Була створена ініціативна група по вирішенню даного питання, куди ввійшов голова обласної патрії “Правий сектор” Тарас Конон.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лавра, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #охорона, #почаїв, #правий сектор, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: