Завтра тернопільський театр перевтілиться на Віденську оперу

15.11.2018 13:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Завтра 16 листопада 2018 року о 16 годині розпочнеться грандіозний Гала-концерт учасників та переможців І Відкритого конкурсу вокалістів та хорових колективів імені Соломії Крушельницької.

У концерті братимуть участь переможці та лауреати конкурсу, а також співатиме солістка Віденської опери, народна артистка України, голова журі конкурсу в номінації солісти-вокалісти ІІІ-IV вікових категорій Вікторія Лук’янець.

У програмі концерту звучатимуть пісні та арії з опер, які виконувала Соломія Крушельницька у супроводі академічного симфонічного оркестру Тернопільської обласної філармонії під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Мирослава Кріля.

Довідково. І Відкритий конкурс вокалістів та хорових колективів імені Соломії Крушельницької проходить з ініціативи Благодійного фонду «Соломія» у партнерстві з Тернопільським обласним державним музичним училищем ім.  С. Крушельницької (предметно-циклові комісії «Спів» та «Хорове диригування») за підтримки Тернопільської обласної ради, Тернопільської обласної державної адміністрації, Тернопільської міської ради, управління культури Тернопільської облдержадміністрації, Тернопільського обласного методичного центру народної творчості, Всеукраїнської музичної спілки, Всеукраїнського хорового товариства ім.  М.  Леонтовича, Тернопільської обласної філармонії, Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру імені Т. Г. Шевченка.

Мета конкурсу - вшанування всесвітньовідомої української співачки, уродженки Тернопільщини Соломії Крушельницької, відродження і пропаганда кращих зразків української пісенної творчості, поширення досягнень українського та світового вокального й хорового мистецтва.

Цього року у конкурсі беруть участь майже півтисячі молодих та талановитих конкурсантів. Оцінює виступи учасників високоповажне міжнародне журі.

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі