Юлія Тимошенко поговорила з тернопільськими журналістами про «Новий курс України»

Опубліковано:
13 Листопада, 2018

Сьогодні, 13 листопада в рамках свого перебування на Тернопільщині Юлія Тимошенко зустрілася з представниками місцевих засобів масової інформації.

Лідер «Батьківщини» розповіла про програму змін «Новий курс України», яку підготувала її політична сила разом з інтелектуалами всієї країни.

«Вже час говорити про нові фундаментальні зміни, які вимагає народ, які необхідні Україні», – констатувала вона.

Юлія Тимошенко окреслила чотири частини «Нового курсу».

«Перший – стратегія безпеки. Над його розробкою працювали військові, волонтери, громадські активісти… Це той перший крок, який ми повинні зробити на шляху до миру в нашій державі», – зазначила політик.

За її словами, стратегія безпеки передбачає посилення дипломатії та перехід на інший формат домовленостей з, так званих, «мінських» на «Будапешт+».

«Ми відмовилися від ядерної зброї, а країни-гаранти Будапештського меморандуму не дотрималися умов цього документу. За 4,5 роки війни наше керівництво країни жодного разу, як передбачено у Будапештському меморандумі, не скликали Будапештський формат і не закликали лідерів країн-гарантів сісти за стіл переговорів. До того ж сильні переговори мають базуватися на сильній армії», – підкреслила лідер «Батьківщини».

На переконання Юлії Тимошенко, Україна має бути повноцінним членом НАТО.

Війна не має бути вигідною вищому керівництву держави. Юлія Тимошенко нагадала про те, як президент постачав нашій армії зі своїх заводів значно дорожчу неякісну техніку.

«Після виборів все це докорінно буде змінено. Кожен відповідатиме за законом за кожну корумповану копійку, яка була зароблена на бюджеті армії», – підсумувала вона.

Другий пункт програми «Новий курс» пропонує зміну Конституції Укораїни.

За словами Юлії Тимошенко, лише зі зміною Конституції можна поставити кінець «оліргахічній» системі та «чорному» бізнесу в Україні.

«Щоб побудувати нову Україну, слід закласти новий фундамент – Нову Конституцію України. Більшість експертів і моральних політиків сходяться на тому, що якщо ми не змінимо Конституцію, то не ліквідуємо стару систему кланово-олігархічної моделі управління країною», – сказала політик.

Відповідаючи на запитання журналіста, вона повідомила, що Нова Конституція України дозволить не лише створити стабільну, потужну і самодостатню парламентську більшість, але і наділити реально вагомими і впливовими повноваженнями парламентську опозицію.

«Я бачу власне парламентську опозицію і опозицію у місцевих радах як дуже сильну складову наведення ладу у державі. І саме Нова Конституція України надаватиме опозиції вагомі і впливові повноваження», – зазначила лідер «Батьківщини».

Економічний курс – третій пункт «Нового курсу», за словами Юлії Тимошенко, передбачає нову грошову політику, нову політику Нацбанку, зміни до податкової системи та створення програми сприяння інвестиційній діяльності.

«Він має дві фундаментальні складові: повний аналіз того, що відбувається в економічній і фінансовій площині країни, а також покроковий план, як виходити з цього важкого стану і як будувати країну», – пояснила Юлія Тимошенко.

І четверта складова «Нового курсу України» — екосистема життя людини. Цей пункт пропонує реформування в галузях освіти, охорони здоров’я,  побудовау нової системи безпеки, екології та соціального захисту людини.

«Це все, що потрібно українцям, аби щасливо й успішно жити на рідній землі, — пояснила політик.

Юлія Тимошенко розповіла, що 4,5 роки готувався «Новий курс України», готувався для того, щоб не допустити маніпуляції та фальсифікацій виборів, для того, щоб реанімувати країну.

«В «Новому курсі» немає ніяких гасел, пустих намірів. Це покроковий, фактично поденний план робіт, забезпечений правильними законопроектами і проектами постанов уряду, який треба буде ухвалити після проведення чесних виборів, після того, як новий президент пройде інавгурацію, — підсумувала політик.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #батьківщина, #журналіст, #зустріч, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #тимошенко
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: